Петък, 19 Април 2024, 07:54

Спектакъл "Парижката Света Богородица" в ГПЧЕ "Алеко Константинов"

31 Март 2015, 22:14
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 4317 22


Днес групата „Романтиката на Парижката Света Богородица”, към проект „Успех” с ръководител Нели Тенева представиха спектакъл - „Парижката Света Богородица”. В нея участваха ученици, изучаващи френски като Първи чужд (12 в), като Втори чужд (от 10, 11 и 12 клас), дори и като Трети чужд (в СИП). Г-жа Нели Тенева сподели, че по време на репетициите всички са се разбирали чудесно и са дали всичко от себе си, за да поднесат един стилен, емоционален и красив спектакъл. 
"Това е една моя отдавнашна мечта, която сбъднах с помощта на група ученици – ентусиасти, влюбени във френския и френския шансон! Учениците вече ме питат коя ще е следващата пиеса, което говори за интереса и желанието им", каза г-жа Тенева.
Милен (10а) бе перфектният помощник-режисьор и изключително силен в ролята на Квазимодо, разплаквайки публиката. Цанко (11б) се въплъти невероятно в ролята на капитан Феб дьо Шатопер, ту суров и безмилостен, ту нежен и добър. Невена (12а) се справи блестящо с изключително трудната мъжка роля на архидякон Фроло. Нели (12в) в ролята на Есмералда бе неотразима както в диалозите, така и в песните. А нежното присъствие на Фльор дьо Лис (Нина 12д), допринесе за красотата на женските образи. 
Разбира се, действието нямаше да е пълно, ако ги нямаше бездомниците (от 11б и 12в), предвождани от Клопен (Клементина, 12в). Вещата организация и водене на спектакъла бе поверено в ръцете на Мирела (12в), а техническото озвучаване и ефекти на Николай (11а). За декорите се погрижиха Теди, Симона, Натали и Елена (10г).
Г-жа Нели Тенева изказва огромно „благодаря” за усилието, времето и енергията на всички участници!
Убедеността в реализирането и успеха дойде и след като Никола от 12д клас спечели с песен от мюзикъла „Парижката Света Богородица” Голямата награда на Международния франкофонски фестивал в Пловдив - Златният ключ"
На въпрос дали френският език е все още популярен и предпочитан в Езиковата гимназия в Правец, г-жа Тенева отговори, че фактът, че спектърът участници е толкова широк говори, че френският е отново на мода! "Той е търсен на българския пазар на труда и отново набира интерес! Мит е, че френският не е приложим в наши условия! Достатъчно е да се погледнат обявите за търсене на работа и ще се открият възможности и приложение на езика. Затова, след няколкогодишно прекъсване, ГПЧЕ ще възобнови изучаването на френски език като Първи чужд. Подготовката по езика в гимназията е достатъчна, за да се добие езиков сертификат ниво В2 от Европейската езикова рамка. Той е необходимият документ за продължаване на образованието във Франция или друга франкофонска страна. Дипломата по френски език се признава и в български университети, които имат франкофонски факултети като Техническия университет, София или Висшия химикотехнологически университет в София. Затова, ако търсите френски, отговорът е лесен: Той е тук, в ГПЧЕ!", каза г-жа Нели Тенева.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (22)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 1 Април, 07:00

    Браво! Беше уникално! Последния такъв качествен спектакъл на сцената на ГПЧЕ беше преди много години. Поздравления, Тенева!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 1 Април, 07:56

    Тенева е най-интелигентната учителка в това училище.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: бивша нейна ученичка 1 Април, 08:14

    Нели Тенева винаги е била и ще остане единствената човечна, истинска и мила учителка! Огромни благодарности и останете и занапред такава, каквато сте- истински човек и доказан професионалист! Поздрави

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 1 Април, 08:37

    мойте поздраяления само на момчетата много са секси на сцената

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 1 Април, 08:58

    Нели Тенева е пример за човечност и професионализъм. А участниците в представлението са страхотни. БРАВО!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 1 Април, 09:01

    Нели Тенева е прекрасен човек и учител!Благодарим ви!С уважение: 12В клас,випуск 2008!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 1 Април, 09:58

    Г-жо Тенева, единствената останахте в гимназията. Другите... без думи

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Т.Димора 1 Април, 10:15

    Представлението беше чудесно - стилно ,ефектно,с много страст и отдаденост! Най-голямо доказателство са тишината в залата и сълзите в очите на публиката! Вълнуващо изживяване!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 1 Април, 14:26

    Тенева - Директор! Става!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 1 Април, 14:46

    Коя е тая тенева

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete