Четвъртък, 25 Април 2024, 12:07

Спешни мерки и в община Ботевград след намереното в куфар мъртво дете

27 Март 2015, 13:37
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5384 2


Случаят с мъртвото дете в края на миналата седмица разтресе цялата страна и вдигна полицията на крак. Тялото на момченцето на около 5г. е намерено в куфар край с. Пасарел. При първоначалния оглед са констатирани следи от насилие. Детето е с ръст 112 сантиметра, тъмно кестенява коса, кафяви очи и светла кожа.
МВР вече предприе спешни мерки в цялата страна по установяване самоличността на мъртвото детето. Изготвен е фоторобот на детето (на снимката), който бързо беше разпространен. От полицията отправят апел към социални институции, детски градини и всички граждани да съдействат за разкриване на престъплението, ако имат данни по случая.
 
РИО на МОН публикува в интернет страницата си таблица, която спешно бе попълнена от всички директори на детски заведения и училища в страната. В нея се изискваха имената само на момчета, отсъствали след 1 март 2015г., които продължават да отсъстват към настоящия момент. Посочват се имената на момчета от 3-годишна възраст до 1 клас включително.
 
На 25 март (сряда) МВР изпрати писмо до директорите на детските градини на територията на община Ботевград със следното съдържание:
„Уважаеми директори,
моля спешно, до 14:00ч. да отговорите дали имате деца до 1-ви клас включително, непосещаващи детски заведения и училища с болничен лист, по семейни причини или отписани по молба на родител в периода след 09.03.2015г. и разпознаване на лицето по предоставения графичен портрет, който Ви изпращаме. Ако имате такива, моля трите имена, ЕГН  и адрес на детето”.

 
Потърсихме за справка директори на детски заведения на територията на община Ботевград.
Таня Цанова, директор на ЦДГ „Синчец” гр. Ботевград заяви за balkanec.bg, че в детската градина са имали само едно отсъстващо момче. „Нямаме дългоотсъстващи, напуснали момчета или такива, които не са представили медицински документ. В деня, в който ни поискаха справка за децата, имахме само 1 отсъстващо момче, но веднага се свързахме с него и с родителите му. Те ни увериха, че детето отсъства по здравословни причини и това налага оставането му вкъщи. Справката бе изпратена в дадения срок”, поясни г-жа Цанова.
 
Отсъстващите момченца в ОДЗ „Кокиче” Ботевград за периода от 9 март досега, са 3. Директорът на детското заведение Милена Маринова поясни, че 2 от тях са болни и са при семействата си, а третото отсъства по домашни причини.
 
От ОДЗ „Детелина” с. Скравена също реагираха адекватно на писмото от МВР. „За посочения период имаме няколко отсъстващи момчета, но при всички тях причините са здравословни или битови. Нямаме деца, които отсъстват безпричинно и ние да не знаем предварително за това”, заяви Нели Георгиева, директор на детското заведение.

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (52)
70% Complete