Четвъртък, 25 Април 2024, 23:51

Спецакция в ромската махала на Литаково

15 Януари 2012, 22:08
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4225 6


Тази сутрин в 5.30 ч. спец-части на МВР са задържали 20 лица от ромската махала на с. Литаково за които се подозира, че са участвали в побоя над зам. директора на Горското стопанство Стефан Стефанов. В мелето са попаднали още осем лица, които се връщали от лов. Между задържаните има криминално проявени лица.От тях 12 са свидетели по инцидента на масовия побой снощи. Те са освободени от органите на реда. Останалите осем са задържани за 24 часа. Очаква се и те да бъдат пуснати. От полицията са иззели един златен ланец и  оръжие, откраднати от ромите. Другият издирван ланец е намерен на мястото на побоя тази сутрин-съобщиха очевидци.

Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Януари, 00:08

    Дано да са ги понамачкали малко преди да ги пуснат :x

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 16 Януари, 09:09

    боят дисциплинира, трябва много бой за тези роми

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 16 Януари, 09:37

    Неприятен инцидент претърпя брата на футболната ни звезда и бивш национал Мариан Христов – Христо. Той е бивш дългогодишен баскетболист на Балкан (Ботевград), наследникът на легендарния Георги Христов – Сапуна. Преди два дни Христо, който е известен в Ботевград с прякора Белята, ял жесток пердах от група цигани в близкото село Литаково. Христов и негови приятели се прибирали от лов в гората, когато засекли роми да карат дърва с каруци. Бившият баскетболист в момента работи за фирмата на бившия президент на Балкан (Ботевград), която е една от водещите в региона за дърводобив. В групата на Христо бил и горският на въпросното село, който веднага спрял каруците и поискал обяснение за бракониерството. Тогава ромите нападнали ловджийската дружинка заедно с бившия баскетболист и ги пребили.

    “Аз съм спортист, по време на кариерата ми съм имал няколко случая на тежки травми и комоцио. Това обаче, което ми се случи, надминава всичките ми представи за жестокост”. “Фактът, че ромите нападнаха служебно лице и откраднаха оръжие означава, че те нямат никакъв респект към властта и към държавата. Може би чувството им за безнаказаност им дава тази сила”, допълни братът на Мариан Христов.

    Циганите използвали брадви, синджири и други средства, с които пребили Христов и останалите от групата.

    Минути след боя на мястото на инцидента пристигат служители от специализираното звено “Горска стража”. Един от тях е бившият футболист Юсеин Шакиров. “Това, което видях – облените в кръв хора, натръшкани по земята, надмина всичките ми представи. Работа ми е такава, че много често се срещам с бракониери, но подобна арогантност, жестокост и чувство за безнаказаност не съм срещал на друго място”, коментира Шакиров.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 16 Януари, 09:39

    една такава навина не сте имали

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 16 Януари, 09:48

    смърт на циганите

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: anonimen 16 Януари, 19:23

    mangalite da go dyxat

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete