Четвъртък, 25 Април 2024, 14:21

Спортен празник в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Скравена

29 Май 2015, 13:02
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4676 0


Днес дворът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Скравена бе изпълнен с повече деца от обичайното. Поводът е спортният празник, на който училището домакинства. В него се включиха ученици от местното учебно заведение, основните училища в с. Врачеш и Липница и ОУ „Васил Левски’ гр. Ботевград.
Проектът се реализира от сдружение „Разнообрази и равни” и се нарича „Образованието е нашето бъдеще”. Учениците заедно играха футбол на малки врати, федербал, волейбол, народна топка. В двора на училището бе и директорът Петко Петков, който активно участва в организацията на събитието.
 
„Този празник е междуучилищен, тъй като спортът се подценява от самите деца, донякъде и в учебен план. Затова решихме да проведем този спортен празник, където отборите ще имат възможността да поиграят, да се опознаят и да покажат това, което могат. Основната цел на проекта е да ги мотивираме да се занимават със спорт”, коментира Ангелина Стоянова, ръководител на проекта.
 
Във връзка с това са предвидени няколко дейности, една от които е допълнителна педагогическа помощ на децата в часовете по Математика и Български език в 11 и 12 клас, по модулна система и по желание на учениците. Програмата включва и още няколко дейности от това естество – кратки екскурзии, съчетани със спортни дейности.
 
За всички деца, включили се в спортния празник, бе осигурена закуска. Те получиха и по една грамота за участие в мероприятие.
 
Сдружение „Разнообразни и равни” работи за пета поредна година с Община Ботевград. Целта на сдружението е равен достъп до качествено образование на учениците, с акцент върху ромските деца и такива от социално-неравностойни семейства. Крайната цел е всички деца да завършват успешно учебните години и да преминават в по-горен клас. За учениците от 7 и 8 клас – да продължат образованието си в гимназия, а дванадесетокласниците – успешно издържани зрелостни изпити и подготовка за ВУЗ.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (184)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (52)
70% Complete