Петък, 19 Април 2024, 09:10

Спортен празник за децата в Община Етрополе

16 Февруари 2020, 19:52
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2027 1


На 15 февруари в Спортна зала „Чавдар” в Община Етрополе се проведе спортен празник за деца от училищата в общината. Празникът се организира съвместно от Община Етрополе, РУО София – регион, НСА „Васил Левски” и СУ „Христо Ясенов” – Етрополе.

Гости на спортното мероприятие бяха: г-жа Росица Иванова – Началник на Регионално управление на образованието, София регион, Проф. д-р Лозан Митев – преподавател в Национална спортна академия, г-жа Станка Димитрова – заместник – кмет на Община Етрополе, г-жа Ани Спасова – старши експерт по физическо възпитание и спорт в Регионалното управление на образованието, София –регион, г-жа Росица Иванова – Началник – отдел „Социална политика, спорт и туризъм” в Общинска администрация, студенти от Национална спортна академия и приятели на спорта.

Приветствие към присъстващите отправи г-жа Росица Иванова – Началник на Регионално управление на образованието, София регион. „За мен е чест и удоволствие да споделя с Вас поредния общински, ученически, олимпийски спортен празник за Софийска област, който е шести поред в рамките на две години”, бе част от изказването на г-жа Иванова.

Приветствие отправи и проф. д-р Лозан Митев – преподавател в Национална спортна академия. „Изключително съм благодарен за възможността да бъда заедно с Вас, да споделим радостта на нашите деца и най – важното е да покажем, че нашето бъдеще са децата – тяхното здраве и щастие. Пожелавам на младите състезатели успех и радости.”

Преди началото на щафетните игри, поздрав към присъстващите отправиха Мажоретния състав на СУ „Христо Ясенов”. В празника участваха на 200 ученици от всички училища на територията на Община Етрополе от I до IV клас. Отборите бяха I, II, III и IV клас на СУ „Христо Ясенов” – гр. Етрополе, IV клас на ОУ „Христо Ботев” – гр. Етрополе, II, III и IV клас на ОУ „Христо Ботев” – с. Лопян, IV клас на ОУ „Георги Бенковски” с. Малки Искър. Децата участваха в три игри по следния ред: първи, втори, трети и четвърти клас, като сложността на играта се усложнява с всеки следващ клас. В първата игра „Вземи и остави” учениците показаха своите спортни умения, бързина и сръчност. След като всички отбори преминаха през играта, децата и присъстващите в препълнената зала се насладиха на демонстративните умения на волейболистите на СУ „Христо Ясенов”. Всички отбори по волейбол на училището станаха областни и регионални първенци в ученическите игри, а възрастовата група VIII – X клас /девойки/ се класираха на трето място в Републиканския етап на ученическите игри за 2018/2019 г.

Отборите премериха сили и във втората игра „Ти разнасяй – аз ще събирам”, най-бързите и сръчни заеха първите места в класирането. Всички присъстващи почувстваха атмосферата на празника и състезателния дух у малките състезатели. След преминаването на всички отбори, демонстративни умения показаха футболистите на ПГ „Тодор Пеев” – град Етрополе. Футболните отбори на Етрополе печелят купи и медали в състезанията на ученическите игри през миналата година, а отборът на XI – XII клас от СУ „Христо Ясенов” стана Републикански шампион. Последната игра от поредицата бе „Водене топка с тояжка”. На финала, студентите от НСА „Васил Левски” направиха демонстрация, с която оставиха без дъх не само малчуганите участващи в празника, а и всички присъстващи.

Поздрав към всички присъстващи отправиха танцовият състав на учениците от СУ „Христо Ясенов”.
Ръководството на Община Етрополе поздравява всички отбори и състави участващи в спортния празник. По този повод Общината подарява на всеки участник по една спортна тениска.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Февруари, 02:20

    Поздрави на инициаторите. И напред в същия дух..

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete