Петък, 19 Април 2024, 19:28

Справки доказват произведено електричество от МВЕЦ - Бебреш през 2019 година

31 Януари 2020, 23:09
(1) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4107 18


Още по темата с проблемите на язовир Бебреш и проблемите с работата на ВЕЦ-а и по-точно работата му през 2019 година.

Валентин Златев - син на официалния собственик на МВЕЦ - Бебреш, в национален ефир заяви твърдо, че ВЕЦ-а не е работил и не е произвеждал електроенергия от септември месец 2018 година. С официално съобщение от „Агроинженеринг 90“, които са официалният собственик информират, че през въпросната 2019 година, МВЕЦ – Бебреш не е работил и не е произвеждал електрическа енергия, а е работил профилактично за развъртане на турбини.

„Бяхме информирани по различни начини от хора, запознати с дейността на ВЕЦ-овете и отчитането, което те правят пред Агенцията за устойчиво и енергийно развитие /АУЕР/ за продадените от тях количества енергия. Една справка в официалния сайт на въпросната Агенция показа, че през месеците, когато МВЕЦ- Бебреш е работил профилактично и за развъртане на турбините по официална информация, той всъщност е продавал електроенергия. Това категорично оборва официалното твърдение от страна на „Агроинженеринг 90“ и официалната позиция на Валентин Златев по отношение на това работил ли е ВЕЦ-а през 2019 г. или не” – обясни кметът Гавалюгов.

В справката на сайта на АУЕР всеки може да получи информация за производителите на енергия в страната. Всеки един производител на електроенергия предоставя тази информация.

Официално разрешение за продажбата е получавано от Агенцията за устойчиво и енергийно развитие, а в справките са посочени периодите, в които е продавана електроенергията, кой я е продавал и какво е количеството. Това категорично доказва, че през 2019 година, през месеците май и юни МВЕЦ - Бебреш е работил. Данните от справки на „Напоителни системи“ показват, че количеството изразходена вода е с обем 749 602 м3. Действително работата е далеч по-малка от предходните години, но все пак нивата на язовира в този момент са били по-ниски и извън позволените в обхвата на разрешителното на ВЕЦ-а, поясни градоначалникът.

„Възникват въпроси. Защо „Напоителни системи“ са извършвали доставка на вода за производство на хидроенергия? Защо Басейнова дирекция не е контролирала работата на този ВЕЦ по отношение спазването на разрешителното за водочерпене?
Не казвам, че ВЕЦ-а е единствения виновник. Друг виновник е остарялата инфраструктура.
Ако тези количества вода бяха налични към днешна дата, ние далеч по-спокойно щяхме да изкараме зимата и тези неблагоприятни климатични условия свързани с дълготрайното засушаване и липсата на валежи”, добави Иван Гавалюгов.

„Министър Емил Димитров трябва да обърне внимание на подопечната му Басейнова дирекция – Дунавски район, която по–стриктно да контролира спазването на разрешителните за водочерпене, а той да насочи усилията си към работата на тези ВЕЦ-ове и тези организации, които не спазват разрешителното си. Когато хвърля в медийното пространство твърдения, той трябва да се запознае в детайли с проблема и да се опита съвсем обективно да си състави мнение кои са виновните за стигане до тази ситуация и чак тогава да прави изяви. Това е моят съвет към министъра”, каза още кметът.


Източник: balkanec.bg

Подобни новини

Коментари (18)

  • Отговори (18) (2)
    1. добавен от: Анонимен 1 Февруари, 00:35

    Давайте ги на прокурорите, тук не е съд

  • Отговори (15) (3)
    2. добавен от: Анонимен 1 Февруари, 01:06

    750 000. Кубика да не е малко. Да си сложи водомер. И другите хора искат така, да ползват вода без да плащат

    • (13) (5)
      1. добавен от: Анонимен 1 Февруари, 10:30

      Министърът-хидролог няма как да отговори. Той за водните ресурси се опря на лицето Красимир Живков, който е маша на Вал.Златев и два пъти беше кмет на Правец. Не е е хидроинженер, завършил е История на международното младежко и работническо движение в московски институт, който отдавна не съществува. Младият Златев му даде тласъка и "червеният" кмет стана активист в партия, чийто шеф всеки ден ругае комунягите. Отчитайки факта, че бившият хореограф си няма понятие от водни басейни и язовири, Кр.Ж. ще бъде сред големците на Ревизоро, докато гл.прокурор не се вгледа в олигарсите.

  • Отговори (25) (3)
    3. добавен от: Анонимен 1 Февруари, 07:07

    Затвор за Златев

  • Отговори (15) (2)
    4. добавен от: Анонимен 1 Февруари, 07:50

    Затворррр за тоя

  • Отговори (17) (3)
    5. добавен от: Анонимен 1 Февруари, 10:30

    От делата и думите на личният министър на Валентин Златев, двутактовият Е. Димитров видяхме, разбрахме и се убедихме, че същият както до момента, така и като министър ще служи изцяло зависим и послушен на господаря си олигарха, как му беше името оня Златев !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Г-н Министър председател, ако незабавно не спреш това двутактово същество Ревизоро да всява страх и паника сред населението и да се заканва, че ще ни спре водата, за да я пие ВЕЦА на как му беше името Златев, тогава г-н Борисов ще се наложи ние народа да го спрем, но тогава и ти г-н Премиер ще отговаряш наравно с него и повярвай ми никак няма да ти хареса последното ти сваляне от власт !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • (4) (1)
      1. добавен от: Анонимен 1 Февруари, 16:17

      Върни смукача

  • Отговори (9) (1)
    6. добавен от: Анонимен 1 Февруари, 10:54

    Г-н Гл. прокурор истинският виновник за източването на язовир "Студена" е посочен от сайта "Бивол" - "Чудовището, изпило Студена, прави милиони за бивш министър на ДПС", убеден съм, че ще вземете отношение и мерки по този случай ?????????????????
    Г-н Гл. прокурор, в община Ботевград схемата за източването на язовира е същата както горната, но милионите ги прави не бивш министър от ДПС, а настоящ олигарх на ГЕРБ !!!!!!!!!!!!!!!!!
    Г-н Гл. прокурор благодарение и единствено само на кмета на общината Гавалюгов ние жителите на общината не сме в същото бедствено положение както жителите на Перник !!!!!!!!!!!!!!!
    Г-н Гл. прокурор, този олигарх как му беше името Златев, за да успее да се пребори с кмета и да ни източи язовира сътвори и реализира всевъзможни мръсотии, като добави и тая, че си назначи личният слуга Е.Димитров за министър на МОСВ !!!!!!!!!!!!!!
    Г-н Гл. прокурор спрете това двутактово същество Ревизоро да всява страх и паника сред нас, като същият се заканва, че ще ни спре водата, за да я изпие ВЕЦА на оня как му беше името Златев ??????????????

  • Отговори (11) (3)
    7. добавен от: Анонимен 1 Февруари, 11:16

    Протест пред къщата на Кр.Ж.

  • Отговори (7) (1)
    8. добавен от: Анонимен 1 Февруари, 11:36

    Ето доказателство колко малоумен и двутактов може да бъде един министър изцяло подвластен на олигарха Златев цитат:

    "Той /Ревизоро/ се обърна към всички ръководители на ВиК сектора. „Имате си собствени мощности, ползвайте си ги. Не източвайте залпово язовирите, защото просто ще се разбере и започваме да го следим ежедневно. Не един път в месеца“, допълни още министър Емил Димитров "
    Г-н боклук министър, водата е национален ресурс и е за задоволяването на нуждите на хората и тяхното съществуване, а не за задоволяването на нуждите но твоя господар олигарх оня как му беше името Златев !!!!!!!!!!!!!!
    Искам незабавна оставка на това двутактово същество Ревизоро !!!!!!!!!!!!!!

    http://focus-news.net/news/2020/01/30/2742985/ministar-emil-dimitrov-iskame-da-sprem-zalpovoto-iztochvane-na-yazovirite.html

  • Отговори (9) (2)
    9. добавен от: Анонимен 1 Февруари, 11:37

    Имам информация, че този министър Емил Димитров, за да изпълни нареждането на господаря си, оня как му беше името Златев, другата седмица с помощта на държавната машина ще се опита да фалшифицира, че водата която пием 33 год. е негодна за пиене и въз основа на тази фалшификация ще спре използването за питейни нужди водата от язовир "Бебреш" ???????????????????
    Това безкрайно нагло и безумно действие, ако се случи, ще се наложи незабавно и по най категоричен начин ние жителите на общината да се противопоставим и последствията от това ще бъдат непредвидими !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Всички боклуци сте предупредени !!!!!!!!!!!!!!!!

  • Отговори (10) (4)
    10. добавен от: Анонимен 1 Февруари, 11:44

    Съгласен съм с № 7 за протест пред къщата на Красимир Живков зам. министър на двутактовия министър Ревизоро и двамата зависими, подчинени и назначени от оня как му беше името олигарха Златев ??????????????
    По този начин ще протестираме против действията на Ревизоро да ни спре водата от язовира, за да я пие ВЕЦА на неговият господар олигарха Златев !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Този протест може да го направим и пред сградата на МОСВ в София, но тук със сигурност ще бъдем многократно повече хора, а си имаме и сграда, която е лицето на МОСВ и олигархичните калинки в това министерство !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete