Петък, 29 Март 2024, 16:58

Среща между Общината, инициативен комитет срещу високите сметки на тока и представители на ЧЕЗ и ВиК

2 Март 2013, 10:24
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2885 2


На 1-ви март по покана на Кмета на Община Етрополе беше свикана среща между Ръководството на Община Етрополе, Инициативен комитет срещу необосновано високите сметки на тока и представители на ЧЕЗ и ВиК. На срещата, провела се в Административната сграда на общината присъства и г-н Пенко Нинов - Общински съветник и Представител на КНСБ.

Председателят на Инициативния комитет Светослав Праматаров и заместник-председателя Йонко Зарков представиха своите искания, които са:

- към ЧЕЗ - 20% намаляване цената на тока, подобряване качеството на обслужване, предотвратяване от ниското напрежение на тока, бързи реакции при отстраняване на  аварии, реално отчитане на електромерите на 30 дни и разшифроване на фактурата за употребена ел. енергия.

- към ВиК - 20% намаление на водата, смяна на собствеността на ВиК от държавна в общинска, предоставяне на анализ на приходите и разходите от дейността на ВиК - Етрополе за определяне на реалната цена на водата в общината и реално отчитане на водомерите на всеки 30 дни.

Въпреки желанието на общината срещата да даде отговори на проблемите с високите сметки на фактурите, до решение така и не се стигна. Дружеството прехвърли топката за неясните фактури за ток на ДКЕВР.

Срещата продължи повече от два часа, като Директора на дирекция „Обслужване на клиенти” в ЧЕЗ - Димчо Станев и Управителя на ВиК – София област Никола Нитов опитаха да тушират напрежението, но напразно.

По искане на кмета инж. Богомил Георгиев и Инициативния комитет,  ще се проведе приемна на ЧЕЗ с граждани на Община Етрополе. Срещата е насрочена за 14 март 2013 год. от 10:00 часа в Многофункционалната зала при НЧ „Тодор Пеев-1871”, гр. Етрополе.

Източник: Община Етрополе

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 5 Март, 17:59

    veknete i tiq ot basmit da kajat kade sa parite na ob6tinata

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Васил Василев 22 Март, 16:52

    Кога ще започне изграждането на канализация в най голямото село в Общината - ЛОПЯН. Идват избори - поредните с поредните лъжи и обещания. От Лако нищо не става. Той не се впечатлява къде се изливат мръсотиите от хората

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete