Четвъртък, 25 Април 2024, 23:42

Среща на кметовете на шест общини

21 Април 2017, 21:39
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1554 2


На 20 април се проведе среща с кметовете на шестте общини на запад от София.
Кметовете на общините Костинброд, Своге, Годеч, Сливница, Драгоман и Божурище се събраха на заседание на общо събрание на Регионалното сдружение на общините в Народно читалище „Иван Вазов – 1947“. 
Темата бе приемането на Регионална програма за управление на дейностите по отпадъците на регион Костинброд за периода 2017 – 2020 г.
На заседанието се подписа Споразумение за партньорство между общините, членуващи в РСУО – Костинброд, във връзка с кандидатстване по процедура № BG16M1OP002-2.002 “Комбинирана процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битови отпадъци, по Приоритетна ос 2 на Оперативна програма „ Околна среда“.
Шестте общини се надяват проектното предложение да бъде успешно реализирано, с което ще намали с 50% твърдите битови отпадъци и 35 % от градинските биоразградими отпадъци.
С взимането на съответното решение и входирането в Оперативна програма „Околна среда“ 2014 – 2020 г. се очаква изграждане на 3 броя компостиращи инсталации.
Една разположена на територията на община Своге, втора в община Костинброд, която ще е заедно с Годеч и Божурище и трета в община Сливница. 
Обща компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци ще има и на територията на община Костинброд. 
Кметовете на шестте общини потвърдиха желанието си да работят като общ регион на запад от София, като си пожелаха всички успех.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 24 Април, 10:02

    Къде е това читалище Иван Вазов - 1947?

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: до Обединени патриоти и г-н Б. Бранков 29 Април, 18:29

    Снимки с имената на осъдените крадци + обраните адреси да се поставят на табла в кметствата на селата, така че хората да знаят кой ги краде. В нашето Равно поле хванатите крадци, из цяло село добре лъжат, че са набедени от окрадените. Така те излизат честни, а окрадените и потрошени виновни...
    Надяваме се на съдействието на председателя на „Обединени патриоти" на София-област г-н Богомил Бранков, защото това беше приоритет в предизборните им кампании и за президент, и за парламент. Кметовете да съдействат, а не да защитават крадците или да не ги интересува, дори да ни молят да оттегляме жалбите от МВР Ел. Пелин.
    Ако се поставят на табла със снимки, кражбите ще бъдат преустновни или сведени до минимум. Дано посрамените да си вземат поука, да не лъжат и да бъде за урок на всички други, решили да крадат.
    Искаме да изразим изключителната си благодарност към полицаите от МВР Елин Пелин, които са хванали крадците обрали в края февруари 2017 г.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete