Четвъртък, 25 Април 2024, 12:30

Среща по проект “ Проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталация за предварително третиране на битови отпадъци на територията на РСУО Костинброд”

4 Декември 2019, 15:39
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1262 0


На 02.12.2019г. се проведе пресконференция по проект “ Проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталация за предварително третиране на битови отпадъци на територията на РСУО Костинброд”, финансиран от оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, съфинансиран от Европейски фонд за регионално развитие.

В малкия салон на НЧ “Иван Вазов-1947г.“ в град Костинброд от 16.00 часа се проведе среща по проекта, водена от инж. Красимир Дебеляшки – ръководител на проекта и главен еколог в община Костинброд. Официални гости, които се изказаха пред присъстващите, бяха г-н Трайко Младенов-кмет на община Костинброд, г-жа Ивелина Василева – Народен представител и Председател на парламентарната комисия по околна среда и водите и г-н Васил Цветков – Народен представител.

На пресконференцията се представиха основните цели и дейности по Проект BG16M1OP002-2.002-0009-C01 „Проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталация за предварително третиране на битови отпадъци на територията на Регионално сдружение за управление на отпадъците Костинброд“.
Бенефициент по проекта са Община Костинброд, като водеща, и общините-партньори: Божурище, Годеч, Драгоман, Сливница и Своге.
Общата стойност на проекта е 17 399 308, 80 лв.

На събитието присъстваха г-н Георги Димов- кмет на община Божурище, г-н Радостин Ялъмов – зам.-кмет на община Сливница, инж. Валентин Михайлов – зам-кмет на община Своге, г-жа Надя Сотирова- зам.-кмет на община Годеч, г-жа Емилия Милушева – зам.-кмет на община Драгоман, инж. Габриела Трайкова, инж. Теодора Гогова и г-н Александър Ненов– зам.кметове на община Костинброд, директори на центрове, кметове на кметства, служители от общинската администрация и граждани.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (52)
70% Complete