Четвъртък, 25 Април 2024, 11:24

Среща с представители на ЧЕЗ в ПГМЕ Пирдоп

29 Ноември 2017, 09:37
(0) (0)
Средногорие - Новини
Прочетена: 1280 1


За втора поредна година учениците от XII клас в Професионална гимназия по механоелектротехника - гр. Пирдоп, под ръководството на своите преподаватели инж. Недка Вълчева и инж. Петя Даракова, ще вземат участие в състезанието на ЧЕЗ България - „Стани стипендиант на ЧЕЗ“. На 28.11.2017 г. се проведе среща с представители на ЧЕЗ, които посетиха ПГМЕ, за да представят регламента на състезанието, както и да разяснят условията за стаж през предстоящата година. Те бяха много впечатлени от интереса на учениците и показаните знания.

ЧЕЗ предоставя стипендии на талантливи ученици от XII клас от техническите гимназии. Състезанието по електроенергетика „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ е част от графика за провеждане на националните състезания по професии през учебната 2017/2018 година на Министерството на образованието и науката.

Състезанието ще се проведе в три кръга: училищен, регионален и национален. Класираните участници от шестте отбора в националния кръг получават препоръки за прием в Технически университет – гр. София, Колеж по енергетика и електроника към ТУ – гр. София и Минно-геоложки университет. Важно условие е успешно взета матура и участие в състезанието, удостоверено със служебна бележка, издадена от ЧЕЗ България. Участниците в класираните отбори на първите три места от националния кръг получават индивидуална стипендия за втория учебен срок на съответната учебна година. Първият етап от състезанието ще се проведе на 15 декември.



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Аз съм 29 Ноември, 10:30

    Дано тези стипендианти се сдобият с по добри професионални умения от сегашните екипи на електроснабдяване ЧЕС в искърско дефиле/ Своге.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (52)
70% Complete