Петък, 19 Април 2024, 21:03

Стани доброволец на Байк и Рън за Чепън - Адреналин с кауза

2 Октомври 2020, 16:34
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 861 0


На 17 октомври, край Драгоман, ще се проведе деветото издание на „Байк и Рън за Чепън”. Тази година състезанието има кауза и тя е набиране на средства за възстановяването на инфраструктурата на изпепеленото Драгоманско блато.

Две седмици преди самото събитие организаторите набират доброволци за организацията и провеждането му. Набират се доброволци за: Маркиране на части от трасетата на 16-ти октомври (петък); Съдействие на подкрепителните пунктове на 17-ти октомври (събота); Ориентиране на бегачите и колоездачите по време на състезанието на 17-ти октомври (събота); Почистване на района след състезанието на 18-ти октомври (неделя). Желаещите може да се включат както в трите дни, така и в един по твой избор.

Доброволците ще спомогнат за популяризирането на едно райско кътче от българската природа; ще съдействат за възстановяването на инфраструктурата на изпепеленото Драгоманско блато; ще научат как се случва организацията на подобно планинско състезание; ще се запознаят с много интересни хора и ще се заредиш с положителни емоции; ще подишат чист въздух и ще се насладят на прекрасната природа на Чепън планина и Драгоманското блато.

Нужната екипировка е: Бутилка за вода за многократна употреба; Слънцезащитет крем; Ветровка и шапка; Дъждобран или чадър ако времето се влоши; Рибарско столче или шалте.

Ще бъдат подсигурни сандвичи, плодове и вода за всички доброволци, но е добре всеки да си носи и допълнителни запаси.
Желаещите да се включат, който са под 16, трябва да представят декларация за информирано съгласие от родител/настойник.

Във връзка с COVID-19 всички доброволци трябва да носят лични предпазни средства. На подкрепителните пунктове ще бъдат осигурени дезинфектант и ръкавици. Събитието ще е на открито и ще бъде организирано така, че да се избягва струпване на много хора на едно място.
За записване: ТУК

Междувременно тази неделя /4 октомври/ ще се проведе и доброволческа акция по почистването на Драгоманско блато. Сборния пункт е пред Община Драгоман в 9:00 часа.



Източник: balkanec.bg

Подобни новини

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete