Четвъртък, 25 Април 2024, 00:22

Старшата на "Балкан 1929" разгроми "Спортист" (Своге) у дома

7 Март 2021, 12:20
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1204 0


Юношите старша възраст на футболния "Балкан 1929" постигнаха изразителна победа над връстниците си от "Спортист" (Своге). "Зелените" се наложиха убедително над своя съперник и спечелиха с красноречивото 5:0 в двубой от 16 кръг на Междуобластното първенство за юноши старша възраст. Двубоят се игра на помощното игрище в Ботевград, известно още като "Герена".

Ранен аванс за домакините донесе Мартин Кирилов. След успешна контраатака превърналият се в таран поливалентен футболист реализира пореден гол в сметката си за 1:0. Последва удвояване на цифрите. Стилиян Петров вкара красив гол от пряк свободен удар и направи резултата 2:0. Головата мощ на "зелените" не спря до тук. Мартин Христов се разписа за 3:0, а до почивката цифрите набъбнаха до 4:0 след попадение на Николай Миков. Именно при този резултат двете страни се оттеглиха на почивката. 

През второто полувреме нямаше почти никаква интрига и срещата се доиграваше. Отговорът на гостите така и не пристигна и футболистите на "Спортист" (Своге) по никакъв начин не оказаха съпротива. Вместо това инкасираха още едно попадение. То бе дело на перспективния нападател Николай Миков, който се разписа за втори път днес и сложи точка на спора при краен резултат 5:0.

Във временното класиране отборът на "Балкан 1929" се намира на 2-ро място с актив от 33 точки. Първият в лицето на "Локомотив" (София) е със солидна преднина и има в сметката си 45 пункта. Битката на "зелените" ще бъде по-скоро с третия "Ботев 57", който има същия точков актив, но по-лоша голова разлика. Двата отбора ще имат възможността да решат спора помежду си в следващия кръг, когато играят един срещу друг на базата на "Ботев 57" в София. 




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete