Вторник, 16 Април 2024, 16:10

Старшата на "Балкан 1929" с пореден категоричен успех, децата от школата също громят

28 Март 2021, 19:40
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1139 0


Порден успешен уикенд записа школата на футболния "Балкан 1929". Днес юношите старша възраст регистрираха нов категоричен успех в Междуобластната група на София, а вчера децата от клуба също записаха разгромна победа. Старшата се наложи с 5:2 над "Ком 98" (Годеч), докато децата разгромиха с 8:0 "Ракитин" (Трудовец) в местното дерби.

Двубоят на старшата на "Балкан 1929" се игра днес (28 март) на помощното игрище в Ботевград и бе пореден явен пример за надмощие от страна на "зелените". Още през първата част те си осигуриха солидна преднина. Нападателят Николай Миков поведе своя отбор към победата, като даде старт на головото шоу. Последва дузпа в полза на домакините, изработена от капитана Йордан Дамянов и успешно реализирана от Стилиян Петров - 2:0. В хода на първата част, Николай Миков реализира втория си гол в мача, а до края на полувремето името си сред голмайсторите записа и Мартин Христов - 4:0. При този резултат двата отбора се разделиха на почивката, като не оставиха много футболна интрига за второто полувреме. След подновяването на играта, гостите показаха желание за промяна. Те успяха да вкарат два гола във вратата на "Балкан 1929", единият от които бе чрез наказателен удар. Тогава светна и червената лампичка за състава на балканци, който навреме преустанови опитите на съперника да се върне в мача. Това се случи с гол на Валери Стаменов, който получи извеждащ пас от Мартин Георгиев - 5:2. Силен мач за "зелените" изигра и Мартин Кирилов. Той взе участие в 4 от 5-те гола и със силното си включване също допринесе за днешната победа. До края на срещата повече голове не паднаха и по този начин "зелените" регистрираха поредния си успех в първенството.

Юношите старша възраст на "Балкан 1929" вече е с 39 точки в сметката си и остава на 2-рото място. В следващия кръг, балканци приемат в ново домакинство "Левски" (Чепинци) у дома.

Междувременно, в събота, децата на "Балкан 1929" постигнаха впечатляваща победа над местния си съперник от "Ракитин" (Трудовец). Ботевградчани се наложиха с 8:0 над връстниците си и бяха безпощадни на терена. За успеха с по два гола се отличиха Георги Стефчов и Цветомир Златев. Витомир Витомиров, Мартин Бенчев, Евгени Петков и Емилио Денчев добавиха по още един гол за своя тим и също имаха своя принос за разгрома. Победата за "Балкан 1929" можеше да е още по-изразителна, но гол на Цветомир Борисов бе отменен.  Във временното класиране децата на "Балкан 1929" са първи в своята група с 24 точки. Вторият в подреждането - "Спортист" (Своге) е с 16 пункта.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , футбол , Юноши старша възраст

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete