Петък, 19 Април 2024, 17:22

Старшата на футболния "Балкан 1929" с втора поредна победа, премина и през ФК ”Елит" (София)

21 Октомври 2019, 19:07
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1429 0


Юношеската формация (старша възраст) на ”Балкан 1929" записа втория си пореден успех в първенството за юноши старша възраст "Зона - Б". Ботевградчани се наложиха с 2:1 при визитата си на ФК ”Елит" в София, в мач от 7 кръг на надпреварата на 19 октомври (събота). Балканци превъзхождаха опонента си през по-голямата част от двубоя и закономерно се поздравиха с трите точки, които изстреляха отбора до 5-о място в подреждането. Тимът на “Балкан 1929" вече има 9 точки в сметката си ( 3 победи и 3 загуби) и притежава голова разлика от 9-13.

Първото полувреме премина в спокойно темпо и равностойна игра. Никой от двата тима не успя да стигне до по-опасно положение, с което да изненада другия и така на почивката резултатът бе 0:0. След подновяването на играта, футболистите на "Балкан 1929" излязоха настървени и мотивирани да променят играта си. Гостите започнаха да оказват все по-сериозен натиск върху тима на ФК ”Елит" и това респективно даде резултат. Грешка в отбраната на домакините даде зелена светлина за балканци, които успяха да материализират превъзходството си с попадение на Александър Маринов за 1:0. Добрият ход на “Балкан 1929" продължи и ботевградчани продължиха активно да търсят увеличаване на преднината си. Отново агресивният им подход даде резултат, и разликата набъбна до 2:0, след като Виктор Маринов се разписа след непряк свободен удар. До ситуацията се стигна след като вратарят на ФК ”Елит" хвана топката с ръце след като му бе върната, а това пък от своя страна даде идеален шанс за балканци. Те успяха да извлечат максимума от подаръка, който получиха и закономерно покачиха на 2:0. В самия край на срещата отборът на ФК ”Елит" се добра до почетно попадение и намали на 1:2, но възможностите на домакините от София бяха ограничени до тук и следователно трите точки отидоха в лагера на ”Балкан 1929".

В следващия 8 кръг на първенството за юноши старша възраст "Зона - Б", балканци гостуват на ФК ”Локомотив" (София) на 2 ноември.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , Юноши старша възраст

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete