Събота, 20 Април 2024, 01:06

Старшата на футболния "Балкан 1929" с победа срещу "Спортист - 2009" (Своге)

8 Октомври 2018, 16:31
(2) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1996 0


Юношеската формация ( старша възраст) на "Балкан 1929" записа трета победа от началото на сезона. Успехът дойде след като възпитаниците на Николай Христофоров се наложиха над противника в лицето на "Спортист - 2009" (Своге) с 2:1 в мач от 4 кръг на първенството за юноши старша възраст - Софийска област. "Зелените" са непобедени до момента, като имат в актива си 3 победи и 1 равенство, което дойде срещу другия най-сериозен отбор в групата - "Ком 98" (Годеч).

Резултатите от началото на новата кампания сами говорят за прогреса на младите ботевградски таланти. Възпитаниците на Николай Христофоров записаха пореден силен мач на своята сметка, като успяха да покажат по-добър футбол през цялата среща срещу гостите от Своге. Балканци поведоха през първото полувреме, след като Йордан Дамянов изведе своя тим напред в резултата след точно изпълнен наказателен удар. След подновяването на играта "зелените" проължиха да показват превъзходство в игрово отношение и съвсем заслужено удвоиха аванса си. Роберто Петров бе фаулиран в наказателното поле, което от своя страна бе отсъдено като дузпа. Съвсем хладнокръвно състезателят на "Балкан" взе топката и опъна мрежата на гостуващия страж, правейки резултата 2:0. Малко по-късно футболистите на "Спортист - 2009" (Своге) стигнаха до почетно попадение в срещата, но то не повлия на крайния резултат и така трите точки отидоха в актива на балканци.

В моментното подреждане "зелените" разделят първото място с отбора на "Ком 98" (Годеч), като и двете страни имат в актива си по 10 точки, но единствено по-добрата голова разлика на "Ком 98" ги държи на лидерската позиция за момента.

Следващият 5-и кръг юношите старша възраст на "Балкан 1929" гостуват на "Конкордия" (София). Двубоят ще се играе на 13 октомври от 16:00ч. в София.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete