Вторник, 20 Октомври 2020, 17:13

Старт на кампанията "Детско полицейско управление"

8 Октомври, 16:22
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 314 0


За поредна година се даде старт на кампанията „Детско полицейско управление“. Откриването бе в III „г“ клас на СУ „Христо Ясенов“ с класен ръководител Виолета Димитрова. Официалното откриване бе направено от гл. инспектор Георги Стаменов – Началник на РУ на МВР – Етрополе, Миглена Сиракова – инспектор „Детска педагогическа стая“ и инспектор Павлин Ангелов – Началник група „Пътна полиция“, инспектор Георги Георгиев – инспектор „Охранителна полиция“.
Програмата „Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи. Идеите и темите са дългосрочни и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните класове.
Инспектор Сиракова разясни на малките "полицаи" какви ще са техните задачи в извънкласните занимания по програмата. Целта е чрез теоретични и практически занятия по детска полицейска лична защита, безопасност на движението по пътищата, оказване на долекарска помощ, здраве, етика и право и други, децата да получат съответните умения. В обучителния процес ще участват служители от структурите на охранителна, пътна и криминална полиция в районното управление.
Доброволците заедно с техните класни ръководители прочетоха колективно етичния кодекс, включващ техните задължения и отговорности и тържествено обещаха да го спазват.
Община ЕтрополеИзточник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (5)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (5)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (508)
70% Complete
Не съм съгласен (271)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (216)
70% Complete