Сряда, 24 Април 2024, 20:41

Стартира кампанията за съхраняване на храм „Свети Николай“

8 Май 2018, 16:23
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 2089 1


В деня преди Гергьовден стартира кампания за набиране на средства за 161 годишния храм в с.Голема Раковица. Изграден е по времето на Възраждането от майстор Дело от село Мирково. Самоукият дядо Кото от Макоцево пък рисува иконите. Професорите Никола Маринов и Илия Петров изографисват стенописите. За съжаление, днес храмът е разцепен, стенописите плесенясват, а покривът тече.
Благотворителната кампанията започна за спасяването на храма започна с концерт с участието на деца от Неделното училище към енорийски център „Св.Св.Константин и Елена“ с.Горна Малина, хорът на НГДЕК „Константин Кирил Философ“, Моника Божичкова и Ася Георгиева. На поканата за участие се отзоваха още кметът на с.Нови хан г-н Петко Костов, кметът на с.гара Елин Пелин Светлана Трендафилова и кметът на с.Лесново Стоян Зарчов. Новият заместник кмет на община Елин Пелин - Николай Савов пък връчи поздравителен адрес от името на кмета Ивайло Симеонов. От първата инициатива бяха събрани 1110 лева. Предстои хоротека и още един концерт на открито.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Павел Павлов 8 Май, 18:28

    Какво става,защо нито една медия в Ботевград не написа за съборения стълб на ул.Славейков?Може би защото колата е управлявана от хора от гетото и искат всичко да покрият?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete