Петък, 19 Април 2024, 15:06

Стартира нова система за видеонаблюдение

13 Март 2017, 21:31
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1045 1


На 13 март 2017 г. от 12:00 часа в сградата при Общинския инспекторат се състоя официалното откриване на първи етап от новата система за видео наблюдение в град Костинброд. Г-н Минко Дренски – управител на фирмата-изпълнител „Макс секюрити груп“ ООД представи на присъстващите настоящето техническо нововъведение, като и концепцията за предстоящото му развитие. Последваха демонстрации на капацитета и качеството на придобивката. 
Проектът включва поставянето на камери на ключови точки в община Костинброд, свързани с мултифункционален сървър. В системата са използвани едни от най-иновативните технологии в областта на видеонаблюдението за откриване и следене на автомобили в нарушение на Правилника за движение по пътищата или хора, извършващи закононарушения, вандалски и хулигански прояви. Видеонаблюдението се осъществява едновременно от 3 контролни центъра разположени на различни места и независими един от друг. Всички камери в града действат самостоятелно и имат лицензиран софтуер. Те анализират непрекъснато своята 360 градусова зона за не повече от минута. С дадена информация и ръчен контрол на камерите, диспечерът може да провери всеки един обект в обсега му и да го проследи.
Водосвет отслужи отец Серафим, след което лентата беше прерязана от г-н Трайко Младенов -кмет на община Костинброд , д-р Атанас Тенев – председател на Общинския съвет, г-н Минко Дренски – управител на фирмата изпълнител и г-н Александър Ненов – отдел “Сгурност и обществен“ ред на Общината.



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Март, 00:44

    ще ни оправи та ще вържем и цъфнем чак.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete