Петък, 10 Април 2020, 04:10

Стартира подмяната на водопровода в с.Литаково. В с.Новачене полагат новите водопроводни тръби

10 Октомври 2019, 22:26
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1237 4


В село Новачене полагат новите водопроводни тръби по проект “Реконструкция и рехабилитация на водоснабдителните системи и съоръжения в агломерации с под 2000 е. ж. на територията на община Ботевград“. Именно там скоро бе направена първата копка за извършване на подмяна и реконструкция на водопровода в селата Скравена, Новачене и Литаково по ОП ”Развитие на селските райони”. За село Новачене се предвижда подмяната на 18 км. от водопровод.

Първата копка по проекта бе направена днес и в село Литаково. Реконструкцията в селото започва от ул.”Георги Раковски”. По проекта се предвижда в село Литаково да бъдат подменени около19 километра от водопроводната мрежа.
Общо 42 км. от водопроводните мрежи в трите села подлежат на реконструкция .

Стойността на проекта е за около 7 млн. лева с ДДС. Финансовите средства са осигурени от Държавен Фонд „Земеделияе”. Фирмата изпълнител на държавната поръчка е „Вера Строй” ЕООД . Срокът за изпълнение на дейностите е 32 месеца.Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

 • Отговори (15) (4)
  1. добавен от: Анонимен 11 Октомври, 08:43

  Евала, че работите по най-важното нещо за всички. Ако и Георгиев беше работил през онези 12 години, а не замазваше очите ни с неработещи пречиствателни станции, сега нямаше да ревам, че през ден водата не става за нищо. Но явно в новия водопровод няма толкова парички за прибиране, а тия хотели, кооперации и парцели из цялата община трудно се купуват с кметски заплати и студентски стипендии. Със здраве да си ги ползва, каквото откраднал - откраднал, само не разбирам от къде очи да иска още и още. Хора, излезте да гласувате, млади, стари, всички с вижданията и предпочитанията си - нека сме много, за да убием купените гласове и да се приключи веднъж за винаги с тоя алчен позор.

  • (2) (5)
   1. добавен от: Анонимен 11 Октомври, 17:57

   Гавалюжко има нулева заслуга за подмяната на тръбите - всичко се плаща от държавата

 • Отговори (5) (10)
  2. добавен от: Анонимен 11 Октомври, 13:15

  Ами как ще работят пречиствателните като Ванчо ги е спрял , че бил скъп тока . Питайте го каква глоба са му наложили от ЕС . 2 милиона лева и после да не реве пак 4 години че връщал на Георгиев дълговете .

 • Отговори (1) (4)
  3. добавен от: Анонимен 11 Октомври, 23:33

  Отишъл гавалижка сега да гледа как се прави.Ми чих го крепи 4 години, ма то с гледане не става а с тичане до столицата.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (9)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

Анкета » коментари (9)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

отговори
Здраве, защото то е най-важното (799)
70% Complete
Пари, че сме заникъде без тях (73)
70% Complete
Любов, за да е по-красив всеки наш ден (59)
70% Complete
Мир по Земята (123)
70% Complete