Петък, 29 Март 2024, 09:38

Столична община преговори стари проекти в хотела на Златев в Правец

17 Януари 2012, 11:31
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2392 0


Нови детски градини, саниране на училища, концесия на парк "Възраждане“ и Централната минерална баня, акварапрк в Чепинци, кръстовища на две нива, канализация на кварталите Суходол и Овча купел. Тези стари проекти, част от които се реализират, а за останалите се говори от години, се събраха да преговорят за пореден път кметът на София Йорданка Фандъкова, заместниците й, районните кметове и общинските съветници на тридневен семинар в луксозния хотел "Риу Правец", собственост на Васил Златев, баща на шефа на "Лукойл България" Валентин Златев. Това стана по-малко от седмица след смяната на председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов с Елен Герджиков.
За мероприятието, което е традиционно за общината и се прави всяка година, са похарчени около 20 хил. лв., казаха от Столична община. Това става на фона на призивите за икономии и затягане на коланите и намаления с 30 млн. лв. бюджет за 2012 г.

На семинара беше представен проектобюджетът, който е в размер на 1.272 млрд. лв. Той копира миналогодишния, като залага основно на еврофондовете и заеми. Собствените приходи от местни данъци и такси са намалени с 43 млн. лв. спрямо 2011 г., след като общината не успя да изпълни прогнозата. Таkа през 2012 г. ще се разчита на 521 млн. лв. от данък сгради и автомобили, както и такса смет, които са най-големите приходоизточници в общинската хазна.

"Гарантираме устойчивост, не работим на парче“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. "2012 ще е годината на публично-частното партньорство“, посочи главният архитект на столицата Петър Диков. По думите му "това са пари, които ще катализират развитието на София дори повече, отколкото самата община и държавата отделя“.



Източник: www.mediapool.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete