Сряда, 24 Април 2024, 06:44

Стоян Петков с "балканска титла” на "Про-Файт 15" Козлодуй

7 Юли 2019, 10:36
обновена на 8 Юли 2019
(1) (1)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2586 1


Тази събота се проведе професионална гала вечер по кикбокс от веригата Pro Fight която събра едни от най-добрите боксьори на страната ни. Идеята е потенциалът на събитие от този ранг да се разгърне на открито - на новия градски стадион "Христо Ботев" в Козлодуй. Битките преминаха през перфектна организация и предложиха истинско зрелище за публиката.

В третата среща за вечерта ботевградчанина Стоян Петков се изправи срещу гръцкия състезател Алдо Займи. Стоян е многократен шампион на България по кикбокс , балкански вице шампион и бронзов медалист от световна купа по кикбокс. Той е състезател на кикбоксов клуб “ Златните момчета” гр. Козлодуй и се състезава в категория до 70кг.

Неговият съперник е шампион на Гърция и шампион от международни турнири по кикбокс . Известен е с агресивния си стил на игра , което дава предпоставка за голямо зрелище. На професионалния ринг има актив от 5 победи, 2 нокаута, 1 равен мач и 2 загуби. Има два мача в една от водещите вериги за бойни спортове в Европа “Колизеум”.

Стоян Петков се справи по безапелационен начин и заслужено взе пояса и стана Балкански шампион. Това без съмнение беше най-качествения двубоя за вечерта. Всъщност още по време на първия рунд Стоян е счупил ръката си, но за контузията не стана ясно дори след като той бе отличен като шампион. Силата на духа, упоритостта и дисциплината не позволиха на Петков да се откаже по време на мача, защото той щеше бъде прекратен от съдиите с медицинско решение. Тежката травма коства на Петков участието му в Европейското първенство. В момента на българската гордост на този спорт му предстой възстановяване, след което ще започне подготовката за следващия състезателен сезон.




Източник: Снимки Светослав Иванов

Коментари (1)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Анонимен 7 Юли, 13:55

    Браво брате! Продължавай в същия дух

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete