Петък, 19 Април 2024, 14:05

Стратегия за сигурност на РУП-Ботевград за 5 г. прие ОбС

31 Май 2012, 12:47
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2148 0


Стратегия за сигурност за периода 2012-2017 на РУП- Ботевград прие днес Общинският съвет. Решението бе гласувано от 27 съветници с допълнението на Маргарита Кирова (съветник от ГЕРБ) да бъде допълнена с конкретни задачи. Председателят на Постоянната комисия по местно самоуправление и законност заяви ”Ние предварително се извиняваме, че не сме професионалисти във вашата сфера, но все пак от житейския опит,  имаме определени препоръки към вашата концепция тя да бъде допълнена с конкретни задачи за намаляване на престъпността и осигуряване на по-голям комфорт на гражданите”. В отговор Началникът на РУП Христо Христов прие препоръките и заяви, че „ работата на полицията е много динамична и ние не можем да предвидим какво ще стане след 5 години, затова ние планираме нашата дейност на 3 и 6 месеца, и годишно. В тези планове съгласно обстановката в общината посочваме конкретни задачи”.
Съветникът Йордан Йорданов обяви, че 90% от хората които посещават плувния басейн в ОУ”В. Левски” са непълнолетни лица. От тях той черпи информация, че децата в учебно време пушат хашиш. Йорданов  изрази загриженост относно разпространението на дрога сред подрастващите и препоръча да се засили полицейското присъствие в късните часове в дискотеките на града.
По този повод шефът на полицията Христов бе категоричен, че може да се стигне до смяна на охрана в нощно заведение, но няма да позволи непълнолетно присъствие в него. Христов заяви, че за един месец полицията е задържала разпространители на марихуана (80 дози). От изнесената констатация в информацията на РУП-Ботевград става ясно, че в 16 специализирани полицейски операции са задържани 10 лица с наркотични вещества. Освен марихуана са иззети и 9 бр. стръкове канабис и 2 гр. амфетамин.
Съветничката от ПП”Атака” Цеца Христова постави редица въпроси пред Христов. Те са свързани с поставянето на охранителни камери на опасни места. Тя попита още защо няма обособена пешеходна пътека пред кафене „Джика” при условие, че има такъв знак. Третият въпрос бе какви мерки ще бъдат предприети за предотвратяване на опасни пътни ситуации на кръстовището между ул. „Рила” и булеварда, където  родители паркират колите си, за да заведат децата си на детска градина.  Началникът на РУП обяви, че знае за пътните ситуации и вече е изпратено писмо за ул. ”Рила”, където се предвижда да бъде поставен знак ” Забранено паркирането”.
Съветникът Николай Живков каза, че Стратегията на РУП-Ботевград е добре подготвена и дава  добра основа за работа. Д-р Марияна Горгачева пък постави въпроса за осигуряването на помещения за приемни за граждани. Христо Христов отговори, че предстои откриване на две приемни в ж.к. „Саранск”. Д-р Веселка Златева – съветник от БСП обяви публично подкрепа на предложението на Маргарита Кирова от ГЕРБ да бъде приета Стратегията на полицията в първоначалния вариант с допълнението за представяне на конкретни задачи.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete