Четвъртък, 25 Април 2024, 14:59

Стрийтбол послучай 37-годишнината на град Правец

15 Октомври 2018, 10:26
(1) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2100 0


На 14 октомври 2018г. се проведе турнира по стрийтбол послучай 37-годишнината на град Правец. За трета поредна година жителите на града можеха да се включат и да станат свидетели на атрактивното състезание. Неделният ден беше приятно слънчев и предразполагаше за спортуване. Комбинацията на атмосферни условия, добра организация и много желаещи да се включат в спортното мероприятие беше предпоставка за един хубав ден в Правец. Участниците се състезаваха в 3 категории – деца до 13 години, юноши до 18 години и мъже.
Стрийтболът се проведе на два етапа. Преди обяд се състезаваха децата и юношите, а в ранния следобяд - мъжете. И при трите възрасти се получиха интересни и оспорвани мачове.

При децата участие взеха 8 отбора. След като премериха сили помежду си на принципа „всеки срещу всеки“, се оформи следното класиране:

1. Текаши
2. Малки герои
3. Левски-Лукойл
4. Блу Мастърс
5. Who is next
6. Тюлените
7. Червените дяволи
8. Бенковски

В категория юноши се включиха 4 отбора и след като премериха сили помежду си на принципа „всеки срещу всеки“, се оформи следното класиране:

1. Бригадата
2. Топ Мастърс
3. Джели Фам
4. Пантерите
5. Рокетс

При мъжете участие взеха 10 отбора. Те премериха сили на два етапа – групова фаза: „А“ група и „Б“ група с по 5 отбора. Класиралите се на първо и второ място в двете групи оформиха полуфиналните двойки. Полуфиналните и финалните срещи бяха много емоционални, но въпреки силните емоции състезателите демонстрираха чудесни умения и зарадваха публиката около игрището за стрийтбол. След приключването на всички срещи се оформи следното класиране:

1. Nordgym
2. Община Правец
3. MIX
4.61
5. Бригада
6. Enigma Fireworks
7.Top Mastres
8. 55
9. Team Merch
10. Зайците

След края на турнира участниците във всички категории бяха наградени от кмета на Община Правец г-н Румен Гунински. Децата и юношите бяха наградени с купи, медали и специални награди подготвени от Община Правец.

Мъжете получиха купи, медали и парична награда от 800 лева за първо място, 500 лева за второ място и 300 лева и за трето място.
На всички състезатели, които се включиха в турнира, бяха раздадени поощтрителни награди.

Състезанието беше закрито от кмета г-н Румен Гунински, който поздрави участниците за показания характер и завидни умения, пожела им здраве и да постигнат още по-големи успехи.

Кметът не скри радостта си от това, че сред победителите има толкова много деца от Правец, които са бъдещето на града.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (184)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete