Сряда, 24 Април 2024, 23:46

Строителнa фирмa остави 3500 жители от община Ловеч без ток

25 Април 2019, 15:17
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 581


ЧЕЗ Разпределение призовава за стриктно и навременно съгласуване на изкопните дейности

Несъобразени изкопни дейности от страна на строителна фирма повредиха кабел средно напрежение, собственост на ЧЕЗ Разпределение България, и оставиха без електрозахранване за половин час близо 3500 клиенти на дружеството в община Ловеч. Аварията настъпи в 11.38 часа в Ловеч, Радювене, Изворче, Катунец. Благодарение на бързата реакция на екипите на ЧЕЗ Разпределение електрозахранването бе възстановено в рамките на 32 минути. ЧЕЗ изготвя констативен протокол за причинената от фирмата авария и ще предяви претенции за нанесени имуществени щети.

„Със затопляне на времето се активизират изкопните строително-ремонтни дейности. Липсата на навременно съгласуване предизвиква чести аварии по електроразпределителната мрежа и смущава комфорта на бизнеса и битовите клиенти. Вчера жителите на софийския квартал ж.к. „Младост“ 4 часа стояха без електрозахранване“, каза Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане“ в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

ЧЕЗ призовава за стриктно и навременно съгласуване на изкопните дейности, за да бъдат предотвратени подобни неудобства в бъдеще. Информация за стартиращи изкопни дейности трябва да се подава на имейл klienti@cez-rp.bg или телефон 0700 10 010.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete