Петък, 26 Април 2024, 00:05

Студенти по туризъм от МВБУ участваха в пътуващ семинар по маршрут София - Правец - Етрополе - Трудовец - София

18 Март 2019, 14:18
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1914 5


На 15.03.2019 г. бе проведен пътуващ семинар на студенти по туризъм от 2 и 4 курс в МВБУ- Ботевград по маршрут София - Правец - Етрополе - Трудовец - София. Събитието беше организирано по инициатива на Студентски съвет МВБУ, под ръководството на гл. ас. д-р Десислава Алексова. Специална покана от Студентски съвет получи проф. д-р Лалка Борисова, която се присъедини към групата.

Целта беше запознаване с добри практики за местно развитие и проучване на туристическия потенциал на общините Ботевград, Правец и Етрополе.

Първият обект, който посетиха студентите бе хотелски комплекс РИУ Правец, където ни посрещна управляващият мениджър на хотела г-н Андрей Андреев, който ни разведе из комплекса, изнесе специализирана беседа за мениджмънта и маркетинга на хотела и отговори на въпроси, поставени от студентите. Получи се оживена дискусия и интерес към бизнеспланирането на комплекса. Особено внимание беше отделено на технологията и организацията на различни събития, туристическите пазари и продуктовата политика, както на РИУ Правец, така и на други обекти в страната от известната хотелска верига.

След това г-жа Мая Пенчева, председател на Сдружение "Трудолюбци" http://www.trudolubci.com/, разказа на студентите за целите и дейността на сдружението, реализирани и предстоящи проекти, възможности за финансиране на малки проекти, като ги насърчи да бъдат граждански активни и да реализират идеите си, ако желаят да променят средата, където живеят.

Групата продължи с посещение на Исторически музей Правец и къщата на Тодор Живков, където отново бяхме топло посрещнати и придружени от Г-жа Галя Дикова, уредник в музея. Г-жа Дикова запозна студентите по увлекателен начин с любопитни исторически факти за района и ни потопи историческия период, свързан с живота на Тодор Живков, като разказа в детайли за проведени правителствени срещи и делегации и предоставените в експозиционната зала подаръци.

Сред посетените забележителности в района бяха Етрополският манастир и водопадът Варовитец, където професионален интерес за студентите предизвика и изградената съпътстваща туристическа инфраструктура. Последната спирка преди отпътуването за София беше парк "Ракитин" в с. Трудовец. Там студентите видяха нагледно част от реализираните проекти на сдружение "Трудолюбци", за които преди това им беше разказала г-жа Пенчева.

В резултат на проведения пътуващ семинар, на следващият ден по време на лекции, бяха дискутирани възможности за планиране и развитие на района, обхващащ територията на трите общини, като обща туристическа дестинация, специализирани продукти, които могат да се предлагат за различен таргет туристи, както и възможности за реализиране на бъдещи проекти, свързани с устойчивото туристическо развитие.


Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (3) (5)
    1. добавен от: анонимен 18 Март, 15:58

    Стигате с тази Мая Пенчева. Зад нея стоят Гунински и Златев. Искате и Трудовец ли да превземат?

  • Отговори (1) (6)
    2. добавен от: Анонимен 18 Март, 16:15

    Що бе, жената се труди нещо

  • Отговори (1) (2)
    3. добавен от: Анонимен 18 Март, 19:09

    И какво №2 значение има кой зад кого стои, когато се върши нещо добро,от което явно нямаш хал хабер?

  • Отговори (0) (3)
    4. добавен от: Анонимен 18 Март, 19:11

    Пардон,въпросът ми е към №1.

  • Отговори (1) (0)
    5. добавен от: Анонимен 19 Март, 23:25

    Мая Пенчева ще стане кмет на Трудовец когато види през крив макарон хоризонтът.Следващият кмет на Трудовец ще бъде Ради Наков Чикарата

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete