Петък, 29 Март 2024, 12:07

Суперкупата си остава "синя" и тази година

4 Октомври 2019, 09:49
(0) (1)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1191 16


Левски Лукойл взе втора поредна Суперкупа на България, след като се наложи над Балкан в "Арена Ботевград" с 82:71.

Именно тук преди 4 месеца двата състава определиха шампиона на страната - Балкан, но носителят на Купата Левски се оказа по-силен в началото на новия сезон.

Балкан бе и в по-къс състав, след като малко преди старта на първенството освободи още един играч - Марко Паич. С изключение на първата четвърт обаче Левски бе отборът, който владееше инициативата и отново със силна защита си даде отличен тласък на новата състезателна година.

MVP на мача стана Чавдар Костов, нанизал 7 тройки за Левски.

Левски изпитваше изключителни трудности в нападение в началото на мача и за първите пет минути имаше реализирана една-единствена тройка. Балкан от своя страна играеше с повече лекота и дръпна с 10 точки, преди Чавдар Костов да вкара две поредни тройки за "сините". Левски продължи да пропуска или изобщо да не успява да стигне до атака под коша, а не можеше да спре и високите играчи на ботевградчани. В края на първата четвърт Балкан водеше с 23:18, след като Христо Захариев с нова тройка намали. В тези начални 10 минути столичният тим вече имаше четири далечни изстрела, а 20 точки за Балкан бяха вкарани отдолу.

Вторият период се разви по коренно различен начин, като стартира със серия от 12-0 за Левски с много силни изяви на Куан Чийтъм. Гостите не само обърнаха, но и взеха двуцифрен аванс три минути преди почивката с фантастична защита. За тази четвърт Балкан вкара само 4 точки и след едно полувреме изоставаше с 27:44.

Страхотно първо полувреме за "сините" направи Чавдар Костов, който до почивката имаше вече 17 точки в актива си, като бе 5/6 от тройката, за 13 минути на терена.

Процентът на Балкан след кошмарната втора четвърт рязко спадна, като домакините в своята зала имаха само една тройка за 20 минути.

Ботевградчани хвърлиха доста сили и разбиха на няколко пъти защитата на Левски, но най-малкото, до което свалиха пасива бе 11 точки, а след това "сините" пак дръпнаха със 17.

Преди финалния период Левски водеше комфортно със 66:49. В средата на четвъртата част Балкан пропусна два отлични шанса да намали до 10 точки изоставането си и оттам да търси геройство, но имаха отлична защита срещу себе си. "Зелените" останаха и без Марко Радонич в последните 5 минути, след като гардът контузи десния си глезен. Това по-скоро мобилизира останалите и те вдигнаха залата, сваляйки разликата до 9 точки с достатъчно време до сирената. Опитните баскетболисти на Левски обаче не оставиха много дълго надежда и си доиграха спокойно срещата, като оставиха Балкан да бележи, но и сами не спираха да вкарват за финалното 82:71.

Чавдар Костов даде тона за победата с 25 точки (7/9 от тройката), Куан Чийтъм се отчете с 14 точки и 10 борби, а Брандън Йънг с 16 точки. Христо Захариев завърши с 10 точки и 10 борби.

За Балкан Михайло Секулович бе най-резултатен с 13 точки и 9 борби, но само четири от точките след първата четвърт. Джордан Калахан вкара 13, Радонич добави 12 точки, а Ивко Ивков направи силно второ полувреме и вкара 11.

Източник: bgbasket.com

Коментари (16)

  • Отговори (12) (0)
    1. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 10:31

    Дайте им пак 100 000 лв -може пък да се разиграят

  • Отговори (12) (0)
    2. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 11:01

    Мишо да излезе и да понесе отговорност за така направената селекция!!!

    • (1) (6)
      1. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 12:03

      миналия сезон пак така и станаха шампиони. Не си капацитет да даваш акъл

  • Отговори (8) (1)
    3. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 14:02

    А Сашко Везенков видяхте ли го къде седеше? Разбира се, при Левски Лукойл, той така ще иска и да кметува.

  • Отговори (9) (0)
    4. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 14:04

    Мишо, заедно с треньора и половината " играчи" да напускат Балкан . Не може в такива важни мачове Арсич да пуска в игра деца-юноши , взети за попълнение и им плащаме заплати. Мишо , вън от залата.

  • Отговори (14) (0)
    5. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 14:08

    Сашко седеше там където му е мястото , при Златевите подлоги , какъвто и той .. Сашо , марш от Ботевград . Надяваш се да станеш кмет за да продадеш залата и Балкан . Как да ти кажем , че не си желан , снощи в почивката цялата зала ти се смее и те коментира колко си жалък .Върви си в Бобошево и ставай ако искаш и ибрикчия .

  • Отговори (13) (0)
    6. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 14:11

    Сашко играе така , както му свири Златев .. Зависим е , иначе щe e АУТ. Ние Ботевградчани също му казваме АУТ от града.

  • Отговори (2) (0)
    7. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 18:20

    Мишо е в отбора на Сашо

  • Отговори (2) (0)
    8. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 18:22

    Както и коментирах преди 2 седмици, този сезон селекцията е слаба. Порите които им бяха отпуснати са от нашите данъци, някои направи гуша от тях. А ние плащаме за да гледаме деца по терена и играчи със доста под средното ниво

  • Отговори (2) (0)
    9. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 20:05

    Тоя подари купата на Левски, съсипаха баскетбола в Ботевград. Да излезе и да се извини, това е най малкото което може да направи тоя човечец, ние ти плащаме шибаната заплата, ако си в град на запад да са те посрещнали на изхода

  • Отговори (2) (0)
    10. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 20:14

    Първото нещо което трябва да направи Гавалюгов като спечели кметското място е да изгони този некадърник Мишо , който унищожава спорта и вреди и на кмета Гавалюгов.

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 5 Октомври, 15:35

      Е няма да може защото няма да бъде избран за кмет

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete