Сряда, 24 Април 2024, 21:42

Своге отпразнува 55-годишнината от обявяването му за град

7 Юли 2019, 08:50
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 643 1


С тържествен концерт общинското ръководство отбеляза 55-годишнината от обявяването на Своге за град. Цяло съзвездие от едни от най обичаните музикални изпълнители на българската естрада, рок и поп-фолк музика изгря на свогенската сцена. Началото на празничния концерт бе поставено точно в 19ч., където на градския площад чаровният водещ от Радио „Фреш“ Тео Койчинов приветства с добре дошли жители и гости на Своге и изказа пожелание от името на кмета на общината г-н Емил Иванов за здраве, благоденствие и късмет. Приветствие направиха и официалните гости на празника Негово Превъзходителство Шаул Камиса Раз – бивш Посланик на Държавата Израел в Република България и г-н Максим Фьодоров – представител на муниципалното образование Кириши, Ленинградска област – побратимен на Своге град. Присъстваха делегации от Република Сърбия – Белград и Бела Паланка и Република Северна Македония.

Специални благодарности бяха изказани от общинското ръководство на младата спортна звезда по таекуондо от СК „Кондор 2000“- гр. Своге Елина Крумова, която стана европейски и държавен шампион по таекуондо за 2019г. на провелото се от 21 до 24 март в София първенство, където участваха малко над 2000 от най-добрите таекуондисти на Европа. Елина стана Европейска шампионка при децата в категория до 27кг, като зад гърба си остави представители на държави като Гърция, Украйна, Франция и други. Специален подарък – чисто нов екип по таекуондо бе подарен на Елина от заместник- кмета по култура и образование г-жа Нина Копринджийска.

Стартът на забавлението и танците беше поставено от младата свогенска надежда и финалист от „Гласът на България“ Стан, който впечатли публиката с мелодични, забавни и бързи парчета. След него на сцената изгряха обичаните звезди на българската естрада „Тоника Домини“. Красимир и Виолета Гюлмезови и Ева Найденова изпяха за свогенската публика най-обичаните песни от дискографията на групата като зарадваха и просълзиха всички. Музикантите от легендарната група Д2 забиха най-известните си рок парчета и буквално взривиха площада в Своге. Финалът на грандиозното шоу на 29-ти юни постави примата на поп-фолка Преслава, която заблестя на сцената в 22:00ч. По традиция вечерта завърши с озаряването на небето над Своге от светлините на уникалната празнична заря под звуците на „Многая лета“.

Източник: svoge.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Аз съм 17 Юли, 16:02

    Без значение с какъв статут е Своге, жителите му са си едни мързеливи,завистливи и крадливи СЕЛЯНИ.
    това го казвам съвсем отговорно без никакъв сарказъм

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete