Четвъртък, 25 Април 2024, 16:17

Svoge Spikes грабна бронза. Strike вдигна купата в зрелищен финал с Епикриза

11 Април 2016, 00:24
(0) (0)
Своге - Спорт
Прочетена: 2841 8


AVC Svoge Spikes извоюва бронзовите медали в малкия финал срещу Ентусиастите (София) в последния ден от турнира за Купата на Своге - "Купа Art Rock Cafe", с чиято подкрепа бе осъществен този десетдневен волейболен празник. Мачът тръгна лошо за домакините, при които имаше известно подценяване, след като в груповата фаза записаха категоричното 3:0 срещу същия съперник. Маринов и Тацински изпълниха няколко неутразими сервиза с отскок и с добра атака от зона 4 затрудняваха домакините. Така Ентусиастите стигнаха с лекота до 16 на 12 в първия гейм, когато на начален удар застана осмицата на свогенци Георги Ангелов, който направи поредица сервизи без особена сила, учудващо неудобни за иначе стабилните Илиева и Лилков. Това доведе до запомнящ се обрат и гризлитата затвориха гейма с 25 на 17. Оттам насетне свогенци нямаха проблеми и със сериозна игра на резервата рожденик Деян Димитров вързаха в кърпа бронзовите медали с класическо 3:0. Големият финал бе наистина голям. Отборите на Strike и ВК Епикриза изиграха наелектризиращ финал и показаха волейбол на топ ниво, което спортната общественост в гр. Своге не е наблюдавала досега. Любителите на играта, както и някои отговорни фактори в града, които не присъстваха в залата, могат само да съжаляват, че изпуснаха този шедьовър. Мачът бе като нарисуван за Strike, които поведоха с 2:0 гейма, но резултатът за невъоръженото око е лъжлив, тъй като геймовете вървяха точка за точка с дълги разигравания и на пръв поглед невъзможни спасявания. Във втория гейм картината за Strike стана съвсем различна, досущ като творба на Пикасо от сюрреалистичния му период. Епикриза се събраха и с много себераздаване, находчиви атаки на Гьошев, добро представяне на посрещачите и организаторска игра на разпределителя Василев, мачът се изравни - 2:2 гейма. Все пак Strike взеха своето в тайбрека, след като умората налегна Епикриза. А и в този мач те разполагаха с оръжие през центъра сравнимо с тежък бомбардировач B-29 (Пелов-8), на което ниската блокада на Епикриза нямаше отговор и се държеше като нискоразрядно ПВО. И така, Strike спечели с 3:2 гейма и се окичи със златните медали, връчени от представителя на Art Rock Cafe и AVC Svoge Spikes - Георги Ангелов. Посрещачът и капитан на Strike, изиграл солиден мач, Георги Николов даде възможността на счупилия длан в първия мач Леков да вдигне купата на Своге - "Купа Art Rock Cafe".


Източник: специално за balkanec.bg Николай Бойчев

Коментари (8)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Неутрален 11 Април, 09:22

    Човека автор на статията е един истински Пикасо на модерната спортна журналистика :lol: :shock: :x

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Журналист 11 Април, 10:59

    Майсторски е написана статията, с правилна структура, оригинален стил и умело избягване на досадните клишета, характерни за модернта спортна бг журналистика. Браво на автора.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Фен 11 Април, 11:02

    Благодарим ви, момчета, за този свеж полъх в спортния живот на Своге - турник на топ ниво, емоционален, с истински спортен дух, радващ. Дерзайте и само напред!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Денис Стоянов AVC Svoge Spikes 11 Април, 11:51

    Благодаря на всички хора за подкрепата и милите думи! С момчетата ще направим всичко по силите си, за да не Ви разочароваме. Ще направим и невъзможното, за да Ви радваме!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: anoniika 11 Април, 12:37

    :D :D :D :D :D

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Ангелов 11 Април, 16:31

    За мен беше истинско удоволствие да наблюдавам мача на Своге за третото място, дано по често се организират подобни турнири..

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Владо Николов 12 Април, 06:06

    Браво,Браво-страхотен турнир на топ ниво.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Миро 12 Април, 06:50

    AVC Svoge Spikes е едно от най-хубавите неща, които да се случвали на Своге въобще.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (185)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete