Четвъртък, 28 Март 2024, 17:39

Таланти „извират” от „Славееви гласове”

25 Април 2012, 15:35
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3293 1


„Всяко дете притежава своите тайни и очарования, всяко дете има индивидуален талант”. С тези думи Диана Петкова, ръководител на студио „Славееви гласове” в ОУ ”Васил Левски” , откри пролетния концерт по повод проект „Успех” в една от класните стаи. „Училището е затова, да помогне на нашите деца да разкрият таланта си чрез различни тържества. Надявам се днешното представяне да ви хареса и да видя усмивки на вашите лица”, каза още г-жа Петкова пред родителите и директора Петко Маринов.
В началото на музикалната програма децата разказаха защо и как са достигнали до нас народните мъдрости и празниците. Участници в студио „Славееви гласове” са учениците Славея, Николета и Доротея от пети „а” клас , Стефан от шести „а” клас, Ани, Силвия и Магда от шести „в” клас и Иван от шести „б” клас.
По време на представителното занятие децата показаха талант и изключителни гласови данни в изпълнение на песни от различни фолклорни области на България. Сред тях бяха „Китчице”.”Тръгнала е Дена за вода студена”, „Станка вода налива”. Иван Мирославов и Стефани Цветкова впечатлиха публиката с прекрасно изпълнение на „Залюбила е малка мома”, в което демонстрираха добро сценично поведение. Накрая децата изпяха добруджанската песен „Изгряла е месечинка”. Гостите на тържеството  видяха и драматизации на приказките „ Сливи за смет” и „Който не работи, не трябва да яде”. С помощта на българските народни носии, с които бяха облечени учениците ,бяха  пресъздадени  с по-голяма автентичност българските народните мъдрости. След музикалното представяне, учениците участваха в състезание, разделени на два отбора- „Славейче” и „Лястовица”. Те демонстрираха много добри знания в познаването на песни от различни фолклорни области на страната. Сред народните песни, които госпожа Диана Петкова пускаше на касетофон, двата отбора разпознаха „Дюмано, Дюлберо” от шопския край, северняшката „Залюбила е малка мома”, „Китчице” от Пиринска фолклорна област и други.
„Не може човек да не се вълнува и да не се радва, когато наблюдаваме, слушаме и възприемаме такива мелодични песни от деца. Скъпи деца, вие демонстрирахте голям талант, продължавайте все така с такъв дух и желание да работите в тази област”, пожела в края на концерта директорът на училището Петко Маринов. „Аз смятам, че сте попаднали на добър учител и смея да твърдя, че този проект „Успех”, който се наложи във всички училища и с желанието на вас и вашите родители успехът се сбъдна. Убеден съм, че вие ще продължавате да представяте училището и себе си там, където трябва”, каза с думи на благодарност още г-н Маринов.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 25 Април, 17:10

    Гордея се с постиженията на талантливите ученици от моето училище и поздравявам г-жа Петкова за прекрасната реализация на представителното занятие на "Славееви гласове" по проект "Успех"!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete