Вторник, 18 Декември 2018, 19:53

Талантливи деца от Своге подариха на Министерството на културата своя картина в навечерието на Деня на народните будители

30 Октомври 2017, 14:35
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 879 5

Талантливи деца от Своге подариха на Министерството на културата рисувана от тях картина в навечерието на Деня на народните будители. Инициативата е на Областния управител на Софийска област и сдружение „Дива земя“.

Младите художници са деца в неравностойно положение, с които сдружението работи и подкрепя.

Събитието се състоя в галерия „Средец“ към Министерството на културата. На него присъстваха Заместник-министър Румен Димитров, Областният управител г-н Илиан Тодоров, Главният секретар на Областната администрация г-жа Мая Цанова, г-жа Ваня Ламбева – председател на сдружение „Дива земя“ и 17-годишният Георги Петров от Своге, придружен от неговата майка г-жа Валя Петрова.

„Радостен съм да видя, че в Софийска област има толкова талантливи деца, които не само са креативни и обичат изкуството, но и подпомагат терапията си чрез него. Благодаря на Областната администрация на Софийска област и на сдружение „Дива земя“, че избраха именно Министерството на културата, за да направят този подарък.“ Това заяви Заместник-министърът на културата, след като прие подаръка от Георги.

На свой ред той подари на момчето, което страда от аутизъм, професионално платно, четки и пособия за рисуване от името на министерството, пожелавайки му да не спира да твори заедно със своите приятели.

Г-жа Ламбева поднесе благодарности за гостоприемството на Министерството на културата и подчерта, че няма по-подходящ дом за творбите на тези децата. „Кауза на сдружение „Дива земя“ е да насърчава изкуството и интересите на децата в тази сфера. Благодаря, че в лицето на министерството техните творби стават видими. Този малък жест, поднесен в навечерието на един от най-обичаните български празници, идва да покаже, че за изкуството в Софийска област няма пречки като възраст или здравословно състояние, а нашите деца са малките будители на България“, заяви Ваня Ламбева в приветствието си.

Областният управител изрази задоволството си, че е допринесъл картината на деца с проблеми в развитието от Своге да бъде приета от Министерството на културата. Г-н Тодоров благодари на заместник-министъра, че представлява ведомство, отворено и подкрепящо младежи, които се лекуват чрез изкуство, но и са доказателство, че културата е ценена и се развива непрестанно в общините от Софийска област, благодарение на организации като „Дива земя“. Областният управител припомни, че днешното събитие е в рамките на Споразумението за сътрудничество и партньорство, което Областната администрация и сдружение „Дива земя“ подписаха в края на месец август.


Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

 • Отговори (1) (0)
  1. добавен от: Познавач 31 Октомври, 15:18

  Така е в живота- от талантливите -за бездарните.

 • Отговори (0) (0)
  2. добавен от: Анонимен 4 Ноември, 12:10

  Кажете нещо хубаво.Поздравете детето за неговите успехи.Винаги сте негативно настроени

 • Отговори (0) (0)
  3. добавен от: Анонимен 5 Ноември, 11:06

  Браво на детето!

 • Отговори (0) (0)
  4. добавен от: Свогенец 14 Ноември, 14:54

  Браво на талантите но това дете няма да може да заблуди хората за бакиите които забърквате из общината.

 • Отговори (0) (0)
  5. добавен от: Поаро 14 Ноември, 14:56

  Всичко се вижда и всичко се знае,въпрос на време!!!!!!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (0)

Колко ще похарчите за коледни подаръци?

Анкета » коментари (0)

Колко ще похарчите за коледни подаръци?

отговори
Между 30 и 60лв (4)
70% Complete
Между 50 и 100лв (5)
70% Complete
Между 200-500лв (3)
70% Complete
Над 500лв (4)
70% Complete
Тази година няма да купувам коледни подаръци. (3)
70% Complete