Вторник, 23 Юли 2019, 05:48

Танцов състав „Литаковче“ участва в XIII Международен фолклорен фестивал „Врачанска пролет”

24 Април, 11:19
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 423 0


От 19 до 22 април 2019г. в гр.Враца се проведе XIII Международен фолклорен фестивал „Врачанска пролет”, който се организира от Община Враца.

В него взеха участие над 400 певци и танцьори от няколко държави –Молдова, Армения , Албания и България.
Целта на празника е да се популяризира танцовото изкуство на различни български региони, както и запознаване с фолклора на гостуващите държави.

ТС „Литаковче“ при НЧ „Светлина-1900“с.Литаково с ръководител Нина Петкова взе участие на Цветница-21 април, като се включи в дефиле, което тръгна от паметника на „Св. Софроний Врачански”. Концертът се проведе на фестивалната сцена пред Драматично-куклен театър-Враца.

Сред участниците във фестивала бяха : АНПТ „Стругураш”- Молдова, ТА „Скампа” – Албания, Танцова група за арменски фолклор „Наири”,„Очарователните рози на Архипелага”- състав при Посолството на Република Индонезия в България, Танцов състав при НУТИ- София, Танцова формация „Фалмис”- София,ПТС „Хемус“ – Враца, АНПТ „Вратица” при НЧ „Развитие1869” –Враца и още много други художествени формации.
Фестивалът е член на ЦИОФФ-международна организация на танцовите фестивали и не е с конкурсен характер.Всички участници получиха Диплом.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Подготвихте ли се за лятото?

Анкета » коментари (5)

Подготвихте ли се за лятото?

отговори
Да (171)
70% Complete
Не (120)
70% Complete
Няма да почивам, поради липса на средства (207)
70% Complete