Сряда, 24 Април 2024, 12:53

"Търг на бизнеса" или как образованието срещна бизнеса

27 Февруари 2018, 21:36
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1338 0


На 27 февруари учителите от „Заедно в час” организираха среща- дискусия „Търг на бизнеса” с представители на бизнеса в града и Общинска администрация – Костинброд. 

На срещата в малкия салон на НЧ ”Иван Вазов-1947” присъстваха г-н Александър Ненов - зам.-кмет на община Костинброд, г-жа Таня Иванова- началник отдел „Образование” в община Костинброд, г-н Светослав Иванов – директор на ПГВМСС „Св.Георги Победоносец”, г-жа Ваня Славчева- зам.-директор на СУ”Д-р Петър Берон” и г-жа Даниела Борисова – директор на Първо ОУ”Васил Левски”, представители на различните браншове от бизнеса в града (Кока Кола, Мултипринт, Джиев и др.) и учителите от „Заедно в час”. 

Срещата-дискусия продължи повече от час. Учителите презентираха на гостите различни инициативи и идеи на своите възпитаници. 
Община Костинброд подкрепи три инициативи, като ще помогне за тяхната реализация. Г-н Ненов взе участие и прие да се включи в инициативите: Театрално студио “Мелпомена”, с цел да се подготвят театрални постановки на български и английски език. 
Базар на институциите, с цел запознаване с функции на разнообразни български, европейски и световни институции и 
Клуб “Гражданско общество”, ръководен от Николай Борисов (който е и общински съветник) с цел запознаване с дейността на институциите в страната (Общинска администрация, Общински съвет, Народно събрание).

Фирмите се включиха в другите интересни инициативи, като: 
„Целенасочено обучение = продуктивни професионалисти”, с цел създаване на осъзнати инициативни и мотивирани професионалисти. Развиване на умения за комуникация и работа в екип, както и знания по английски език и финансова грамотност;
Класна стая на открито, с цел създаване на хармония и развиване на лидерски умения;
Първи годишен фестивал на чистотата – “Деа Диа”, с цел почистване на нерегламентираните сметища в и около Беледие хан, община Костинброд и

Кариерен форум -за ученици от горен курс и младежи в града, с цел учениците да имат възможността да се запознаят с различни кариерни пътеки и да се информират относно възможностите след завършването на средното си образование.

Учителите от „Заедно в час”, заедно със своите възпитаници демонстрираха умело уменията си и впечатлиха гостите на срещата с професионализъм и креативност. Усилията им не останаха незабелязани и от гостите, което им гарантира успех в техните инициативи.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete