Четвъртък, 25 Април 2019, 03:07

Тържествен коктейл по случай рождението на Тодор Живков

7 Септември 2012, 20:59
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2989 6


С тържествен коктейл завършиха мероприятията днес, посветени на 101-годишнината от рождението на бившия държавен глава Тодор Живков. Почит и уважение към личността му засвидетелства общинското ръководство на Община Правец – кметът Румен Гунински и секретарят на Общината Албена Петрова. Точно в 18ч. те поднесоха голям венец пред паметника му в Музея-къща „Тодор Живков”. Сред официалните гости бяха председателят на Общинския съвет Николай Яхов и съпругата му, Любчо Василев-Началник на РУП-Правец, бизнесменът Георги Тихин и съпругата му, председателите на Общинските съвети на БСП в Правец-Цанко Маринов и в Ботевград д-р Веселка Златева, директорът на ТД”Бюро по труда” Владимир Атанасов, както и  Христо Христов (Референта)-личен приятел на Тодор Живков и автор на книгата ”Тодор Живков-другарите и времето, както ги видях аз”. За доброто настроение на всички гости имаше думата оркестър ”Елеганс”.
Директорът на Исторически музей – Правец Таня Борисова приветства всички гости с добре дошли. Тя представи в резюме  изложба- колекцията подаръци на Тодор Живков от държавни глави от цял свят. ” Тази година експозицията е подредена по друг начин, с основна цел да се покаже  уникалността на експонатите и това, че са носители на държавност, на памет, на традиция, но и на изящество и на култура. Колекцията показва връзките на България с Европа и света”, каза Таня Борисова. Тя постави акцент върху картината на Людмила Живкова, озаглавена „Бялата птица”, която нарочно бе поставена в центъра на  парка на къщата-музей, тъй като тази година се навършват 70 години от рождението й. Г-жа Борисова припомни, че  именно Людмила Живкова е човекът, който представи българската култура пред света в годините преди прехода.
Впечатление в изложбата правят огромните пана и вази на първия етаж, както и пушките, дървеното слонче и руския часовник на втория етаж. Сред многобройните подаръци на Тато интерес буди пъстроцветно седло за камила, личен подарък от Моамар Кадафи. Изложбата е на разположение за посетители целогодишно, обясни Таня Борисова.

Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

 • Отговори (0) (0)
  1. добавен от: Анонимен 8 Септември, 08:15

  Почит и уважения към човека обрекъл няколко поколения на мизерия.

 • Отговори (0) (0)
  2. добавен от: Анонимен 8 Септември, 09:07

  Ра Мар: Ех защо неказвате че е имало пиячка, да дойда и аз, щях да направя много яки снимки.

 • Отговори (0) (0)
  3. добавен от: Анонимен 8 Септември, 09:59

  #1, това не е вярно

 • Отговори (0) (0)
  4. добавен от: Анонимен 8 Септември, 10:09

  #1 Ти си побъркан бе човек, да не е да ми кажеш че сега сме по-добре.

 • Отговори (0) (0)
  5. добавен от: Анонимен 8 Септември, 20:20

  За жалост, тържеството беше само за ВИСОЧАЙШИТЕ особи. Като Пенка от с.Трудовец . незнайно защо непрекъснато присъства на всичките мероприятия. Че тя Президентшата не ходи непрекъснато след Г-н Президента, а кака Пена "клепе" след Кольо Яхов. Тези хора са се вживели много в ролите си. Ама те Комунистите се подготвят за избори, гори им под краката, но не забравяйте , че зависите от тези които не са били там "на коктейла"
  А кака Пенка някой да я постави там където и е мястото и да миряса, да си пали парното и да си пазарува.

 • Отговори (0) (0)
  6. добавен от: гражданин 21 Ноември, 13:11

  Ще напиша нещо на друга тема. Аз съм против кастрации, убийства и т.н (а и няма доказателство, че изнасилвача и физически зрав (а може и да е осъден несправедливо, а реално да е невинен)- би повторил това свое престъпление). Не одобрявам това предложение (а и няма доказателство, че изнасилвача и физически зрав- би повторил това свое престъпление) - наказанието за всеки, човек може да реши само Бог. А и простатуиращите деца може да са били принудени от мургавите си ромски роднини да простатуират- а педофила само си е плащал- но според мен за това те трябва да бъдат арестувани- и родителите принуждавали децата си, роднините си и т.н. Чувал съм, че дума която на китайски език е име (за мъже - може би и на жени), а също е име (и/или част от име) на региони в Китай (а аз мисля - е име и - на една (етническа) група в Китай) на български език (а може би и на руски език- а може би и на украински, полски и беларуски езици) означава една от най-вулгарните думи за мъжки полов орган. Друга дума на...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще гласувате ли на предстоящите евроизбори?

Анкета » коментари (4)

Ще гласувате ли на предстоящите евроизбори?

отговори
Да (150)
70% Complete
Не (139)
70% Complete
Не съм решил/а (31)
70% Complete