Сряда, 24 Април 2024, 09:17

Тържествено честване на 182 години от рождението на Васил Левски в град Правец

18 Юли 2019, 14:13
(1) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1523 1


Днес се навършват 182 години от рождението на Апостола на България – Васил Иванов Кунчев. В град Правец бе отбелязана годишнината с литературно-музикална програма от ученици от основното училище в двора на ОУ „Васил Левски“. След програмата бяха поднесени венци и цветя пред паметника от:
Общински съвет – Правец; от консултативния съвет при кмета на Община Правец; от ОУ „Васил Левски“; ПГПЧЕ „Алеко Константинов“; Исторически музей – град Правец; детска градина „Здравец“, Дневен център за възрастни хора и хора с увреждания – град Правец, читалище „Заря“ – гр. Правец; деца от двете детски градини от сборната група през лятото.

Във вътрешната революционна организация на Дякона се включват и местата на тайните комитети в Правец, Видраре, Осиковица, Джурово и Калугерово. Като паметник на културата, в Правец се намира и Попмарковата къща на поп Марко Тодоров (просветен деятел и националреволюционер).В нея е запазено скривалището на Левски.

С преклонение и признателност към Апостола на българската нациoналноосвободителна революция, нека Васил Левски остане завинаги в нашите сърца и в душите ни. Той е заслужил признанието на икона на българския народностен дух – светецът на българина.




Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Юли, 16:54

    Добре,че го няма Стареца и Бенито да помрачат празника

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete