Четвъртък, 25 Април 2024, 19:23

Тържествено честване на 3-ти март в с.Скравена

3 Март 2015, 13:12
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1921 0


Има дати, които се вписват завинаги в летописната книга на всеки един народ. Те оставят своите следи в националната памет, разкъсват времето на епохи, извисяват се и проблясват в тъмното минало. Националният празник и паметта на загиналите в Руско-турската освободителна война почетоха днес в с. Скравена. Честването се състоя пред Паметника-костница на Ботевите четници. То започна с официална церемония по издигане на националния флаг. Знамето издигна кметът на селото Иван Иванов. Самодейците при НЧ „19-ти февруари се включиха в програмата с музикално-поетична композиция.
„Датата „3-ти март” отбелязва възкресението на един народ, който близо 500г. беше без своя политическа и духовна свобода” - слово за 3-ти март поднесе г-жа Цанка Йорданова, специалист библиотечна дейност.
 
Цветя и венци в знак на почит поднесоха: Кмество  с. Скравена, Народно Читалище "19-ти февруари", ОУ "Св.св. Кирил и Методий", общинския съветник Георгина Романова, Пенсионерския клуб "Златна есен", ОПО на БСП, ОДЗ "Детелина" . 
 
„Нека сведем глави и с дълбок поклон да отдадем почит и признателност към всички, жертвали се за свободата на България. Да почерпим сили от несломимия български дух, който се съхрани през вековете и който занапред ще ни води към едно по-добро бъдеще”.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete