Петък, 19 Април 2024, 03:24

Тържествено изпращане на абитуриентите от ППМГ

15 Май 2018, 14:02
(3) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 13493 6


Емоционално, вълнуващо, носталгично- такова бе настроението на днешното тържествено изпращане на Випуск 2018 на ППМГ „Акад.проф. д-р Златаров”, което започна в 12ч. в двора на гимназията. Зрелостниците прекрачиха за последен път прага на своето училище и влязоха за последно в класните си стаи. Тази година Златаровската гимназия изпраща 4 паралелки с класни ръководители: 12 „а”- Даниела Пенкова, 12 „б”- Цанка Маркова, 12 „в”- Олга Каменова, 12 „г” – Радка Иванович. Гост на тържеството бе Стефка Граматикова, секретар на община Ботевград.

„Скъпи абитуриенти, днес е един от най-красивите и запомнящи се дни. Днес вие се разделяте с училището и с вашите учители. Училището свършва, за да започне безкрайната ваканция на живота. Разделяте се окончателно със своя втори дом. Сега ще го напуснете завинаги и наесен няма да се завърнете в класната стая, за да заемете своите чинове. Днес вие завършвате. За последен път сте част от своя ученически клас. Утре ще поемете по своя път, който води на някъде, но през целия си живот ще поглеждате назад, защото там между светлите стени на класните стаи сте оставили частица от себе си…” , с тези думи водещите на програмата приветстваха абитуриентите.

Думата за приветствено слово към дванадесетокласниците бе предоставена на директора на училището Даниела Колева: „Скъпи зрелостници от Випуск 2018, уважаеми родители, ученици и учители от гимназията, днес е денят, в който изпращаме поредния випуск зрелостници, които ще останат в нашите сърца със своите незабравими мигове на лудории, на амбиции и на претенции към учителите във всяко едно отношение- и в усвояване на учебния процес, и относно дисциплина, правила. Годините минават много бързо и всеки един випуск остава своя отпечатък в историята на гимназията. С какво ще запомним Випуск 2018?- вие сте умни и непокорни, дръзки и амбициозни. Изпълнени сте с желание да се доказвате и да побеждавате. От днес нататък пред вас се открива един нов свят, един непознат път, изпълнен с много изненади и трудности. Вие влизате в реалния живот. Трябва да търсите своята реализация. Ние, вашите учители, вярваме във вас, във вашите усилия, че каквито и трудности да срещнете, ще ги преодолеете, благодарение на това, че ви възпитавахме в упоритост и воля. Уважавайте себе си и вашите приятели. Не забравяйте своите родители и където и да сте, мислено се връщайте в гимназията, където една частица от вас ще остане завинаги заедно със спомена за вашите учители, които не пожалиха труда и се грижеха за обучението и възпитанието ви. Пожелавам ви много твърдост, упоритост, постоянство, силна воля, с която да постигате целите си. Бъдете добри, осъществявайте своите мечти и надежди. Получавайте и дарявайте много любов. Имайте верни приятели. Пожелавам ви на добър час!”.

Последваха прочувствени и вълнуващи слова от класните ръководители на 12-те класове. С най-искрените и мили пожелания, всяка ръководителка на 12 клас докосна и стопли сърцата на своите ученици. Сълзи напираха в очите на всеки зрелостник и в знак на благодарност всеки абитуриент подари на своя класен ръководител прекрасна червена роза, а в небето полетяха десетки балони.
По традиция 12-те класове предадоха книгата на випуските на 11-те класове.

И тази година Академията за номинации и награди при ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров” проведе ежегодното си заседание и отличи победители в следните категории:

„Отличници на Випуск 2018”- 12 „а”- Мартин Иванов, 12 „б”- Цветелина Пенева, 12 „в”- Петя Гаврилова, 12 „г”- Ивон Цонкова
Спортистки на Випуск 2018- Ирена Димитрова – 12 ”в”, Преслава Колева – 12 „в”, Карина Константинова- 12 „г”
Спортист на Випуск 2018- Ивайло Георгиев- 12 „б” клас
Мажоретки на Випуск 2018- Паолина Михайлова- 12 „а”, Вивияна Герашка- 12 „а”, Ива Иванова- 12 „г”, Виолета Иванова- 12 „г”
Музиканти на Випуск 2018- Владислав Николов, Георги Иванов, Пламен Иванов- 12 „а”
ИТ – специалист на Випуск 2018- Цветелина Пенева - 12 „б”
Актриса на Випуск 2018 – Теодора Недялкова- 12 „б”
Мис Випуск- Елена Василева 12 „г”
Мистър Випуск- Иван Йолов – 12 „а”

„Две хубави очи”- Василики Спасова – 12 „в”
Миньонче на Випуск 2018- Ивелина Делчева- 12 „в”
Сладур на Випуск 2018- Георги Дачев- 12 „а”
Двойка на випуска- Ивета Алексиева и Марио Василев- 12 „б”
Усмивка на Випуск 2018- Поля Дакова- 12 „г”
Чаровница на випуска- Пламена Гешовска- 12 „г”
Чаровник на випуска- Иван Иванов- 12 „б”
Комик на Випуск 2018- Димитър Димитров- 12 „а”
Кокетка на Випуск 2018- Ива Иванова- 12 „г”
Мис дълги крака- Синтия Божинова- 12 „г”
Мистър Мускул- Михаел Златев- 12 „в”

Празничната програма завърши с народен танц в изпълнение на Танцов състав към читалище „Събуждане” – с. Врачеш с ръководител Радослав Цветанов.



Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Май, 14:37

    :P

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (4) (6)
    3. добавен от: Анонимен 15 Май, 16:57

    Плами Гешовска и Паолина-оххх..малеее

  • Отговори (11) (0)
    4. добавен от: Анонимен 15 Май, 17:56

    Красиво и интелигентно!

  • Отговори (13) (0)
    5. добавен от: Анонимен 15 Май, 22:31

    Поздравления за страхотната програма. Абитуриентите бяха номер едно, а класните р-ли - невероятни.
    На добър път, мили абитуриенти!
    Бъдете много щастливи!

  • Отговори (7) (0)
    6. добавен от: Анонимен 16 Май, 09:08

    На добър път и бъдете много щастливи!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete