Вторник, 23 Април 2024, 17:49

Тържествено отбелязване на Националния празник в Етрополе

3 Март 2021, 14:32
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1164 1


Българската история е пропита с велики дати, събития, личности, които остават в душата и сърцето на всяко поколение българи. Съвременнтите поколения имат привилегията да живея свободно и да се чувстват свободни благодарение на всички онези знайни и незнайни герои дали своя живот за нашата свобода. Да, сега времето ни налага други правила на живот, които трябва да спазване, с които трябва да живеем, които засягат целия свят, но в дни като този, в който отбелязваме годишна от освобождението, ние ги оставяме назад в мисилите си и отдаваме заслужена почит и преклонение пред саможертвата на хилядите в името на свободна България.
Тържеството по повод на Националния празник в Етрополе, започна с изпълния на Духов оркестър и церемония по издигането на Националното знаме на Република България. В знак на признателност бяха поднесени венци и цветя пред Паметника на загиналите във воините етрополци от името на : Кмета на община Етрополе и Председателя на Общинския съвет, ПП "ГЕРБ", ПП "БСП" - гр.Етрополе, ПП "АТАКА", Местна Коалиция Етрополе, ПГ "Тодор Пеев", ОУ "Хр.Ботев"- гр.Етрополе, СУ "Хр.Ясенов", ОУ "Г.Бенковски"-с.М.Искър, ОУ "Хр.Ботев"-с.Лопян, ДГ "Звънче", НЧ "Тодор Пеев-1871", Геотехмин ООД, "Елаците МЕД"- АД, Български антифашистки съюз, движение "Русофили", Демократичен съюз на жените, Дружество на офицерите и сержантите от резерва, Организация на инвалидите, РПК - Етрополе, РК "Традиция", Сдружение "За Етрополе", Сдружение на диабетиците, ученици от 3 "г" клас при СУ "Хр.Ясенов", ТД "Туризъм, спорт и екология"- гр.Етрополе.
Празничното честване продължи с концерт-спектакъл в Големия салон на НЧ " Тодор Пеев-1871", при спазване на разпоредбите за допустимия брой хора в закрити помещения в условия на извънредна обстановка .
Концертът бе под надслов "БЪЛГАРИ ОСТАВАМЕ" и е по идея и организация на ВГ "Оренда". Празнично слово прочете Таня Денова- уредник в Исторически музей- гр.Етрополе.
На сцената се представиха: ВГ "Оренда", ТА "Балканска младост", Мъжка вокална група "Ветераните", ученици от 3 "г" клас на СУ "Хр.Ясенов", Бистра Александрова .
Водещ на програмата Мария-Габриела Янкова Тинева, ученичка от 11 "б" клас на СУ "Хр.Ясенов".

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Анонимен 7 Март, 21:18

    Хайде сега, етрополци да коментират, та дори и националния празник 3-и март! Те са по яденето, пиенето и цяло лято рязане на дърва за зимата. Не им остава време за мислене и писане.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (179)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete