Петък, 26 Април 2024, 02:30

Тържествено приключване на тазгодишния конкурс "140 години Свобода.Героите и събитията от моя роден край", проведен от Геотехмин и Елаците-Мед

5 Ноември 2018, 18:50
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2137 2


В красивата обстановка на Комплекс "Етрополия" гр. Етрополе се състоя празнично приключване на тазгодишния конкурс "140 години Свобода.Героите и събитията от моя роден край", проведен от Геотехмин и Елаците-Мед, в който се включиха 12 училища от региона на дейност на двете дружества, като от гр.Етрополе, участие взеха: СУ "Хр.Ясенов", ОУ "Хр.Ботев" и ПГ "Тодо Пеев". На празничното събитие присъстваха: инж.Валентин Цацов, директор на Рудодобивен комплекс, Марин Маринов, председател на Общински съвет-Етрополе, Росица Христова, заместник-кмет на Община Етрополе, Даниела Теофанова, директор "Връзки с обществеността" в Геотехмин, служители на дружествата, директори на училищата участници, учители, представители на Исторически музей - гр. Етрополе , РК "Традиция" гр. Етрополе, отличени ученици от конкурса.

Приветствие към присъстващите отправи инж. Валентин Цацов: "За мен е чест и удоволствие да Ви приветствам с "Добре дошли" на нашия празник, посветен на приключването на тазгодишния конкурс "140 години Свобода.Героите и събитията от моя роден край", проведен от Геотехмин и Елаците-Мед в рамките на програмата на корпоративна социално отговорност "Култура и национална идентичност". По традиция това наше събитие се провежда в седмицата около Деня на народните будители , за да отдадем почит на големите личности, които с живота и делото си са запазили неугасващата светлина на българския дух, просвета и книжовност. Съхраняването и разпространението на ценностите и идеите, които открояват националната ни култура и идентичност, е мисия и дълг и на днешните будители.

С тази идея, за да запалим жаждата Ви да помните и предавате нашата история, култура, бит и дух, през 2015 год. обявихме първия наш ученически конкурс "Поуките от историята"......... Вече 4 години миналото, историята оживяват в рисунки, съчинение, есета, стихотворения на участниците в тази наша инициатива.........."

В конкурса от тази година участие взеха ученици от 5 до 12 клас в конкурсните категории "рисунка" и "писмени творби" със 181 предадени работи от всички училища. С думи на благодарност за предоставените възможности на изява за учениците и за ползотворното партньорство и обществена отговорност към училищата в община Етрополе, към присъстващите се обърнаха: Мила Манчева, директор на СУ "Хр.Ясенов", Иван Иванов, директор на ОУ "Хр.Ботев" гр.Етрополе и Десислава Найденов, директор на ПГ "Тодор Пеев". Приветствие отправиха още: Наталия Цветкова, директор на Исторически музей-гр.Етрополе и Марин Маринов, председател на Общински съвет-Етрополе.

Празничното настроение бе подсилено с участието на танцьори от ТА "Балканска младост", а в края на тържеството учениците подредиха пъзел по картината на Васил Горанов "Пътят към София".

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete