Неделя, 18 Март 2018, 13:29

Татяна Борисова: Исторически музей - Правец предвижда разкопки на тракийски могили край село Калугерово

29 Юни 2013, 12:05
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2421 0

Исторически музей - Правец предвижда разкопки това лято на тракийски могили или надгробни могили край село Калугерово. Това каза в интервю Татяна Борисова, директор на Исторически музей - Правец и един от ръководителите на проучванията на крепостта „Боровец”. За тях все още нямаме средства и търсим спонсори. Надявам се да успеем да проучим поне една могила, уточни Борисова.
Настоящата експозиция в Историческия музей - Правец включва много експонати. „Има много интересни археологически експонати от древността, намирани находки при проучвани тракийски могили или надгробни могили, много ранни керамични експонати, големи съдове от XI пр. Хр., има още от времето на неолита до Средновековието и периода на Възраждането. В Правец има пет тайни революционни комитета. Могат да се видят експонати от бита и културата на хората от Възраждането, както и за комитетските дейци. Имаме етнографска част от експозицията от домашен кът в входа на експозицията, така както трябва да изглежда домашното огнище от XIX век, но то може да се види и в късно възрожденската епоха”, добави Борисова.

Източник: Агенция Фокус

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

Анкета » коментари (8)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

отговори
Подкрепям идеята (41)
70% Complete
Не подкрепям идеята (50)
70% Complete
Мисля, че е безсмислено, защото е ясно, че всички искат да пият чиста вода (99)
70% Complete
Не мисля, че е удачно, защото вложените в референдума пари могат да бъдат изразходвани директно за подмяна на общинската ВиК мрежа (96)
70% Complete
Нямам мнение (3)
70% Complete