Четвъртък, 25 Април 2024, 14:34

Тази вечер на сцената под звездите изгря галата със симфоничния оркестър на БНР (Видео)

18 Август 2012, 22:10
(0) (0)
Правец - Актуално
Прочетена: 5073 7


Днес в читалище "Заря" се проведе Среща с автограф с оперната прима Дарина Такова.
Репертоарът на Дарина Такова обхваща оперни заглавия от барок до Щраус с емблемтични за кариерата на певицата роли като Царицата на нощта от "Вълшебната флейта" на Моцарт, Виолета от "Травиата" на Верди и други.
Оперната прима пее във всички най-големи италиански оперни театри: Ла Скала в Милано, Флоренция, Болоня и други.
Тази вечер на сцената под звездите на площад Правец беше и галата със симфоничния оркестър на БНР под диригентството на Максим Ешкенази.
Интересът към гала концертът "Волфганг Амадеус Моцарт - класика и джас" беше голям. На центърът в Правец се чуваха бурни аплодисменти през цялата вечер. Гала концертът беше невероятен и допринесе за доброто настроение на публиката.
 Румен Гунински поднесе специална кошница с цветя от Община Правец на оперната прима Христина Ангелакова.
Утре е финалната част от Моцартовите празници. От 11.00 часа на сцената на езерото пред хотел Riu Prsvets Resort публиката ще има възможността да се наслади на "Музика, танц, история и мода". Авторът на спектакъла е Сергей Сергеев- Арендар, той се стреми да създаде една жива среда като цветове, визия и емоция, като преплита сложността на Барока и нови и съвременни за класицизма форми.


Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Август, 23:27

    Прекрасно отразяване на Моцартовите празници, браво на целият екип.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 19 Август, 00:20

    Браво на екипа на "Балканец", но браво и на организаторите на събитието

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 19 Август, 11:39

    Браво, Правец!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 19 Август, 13:01

    BE6E ISTINSKO UDOVOLSTVIE ZA NAS HORATA ORGANIZIRALI VSI4KO DA SA JIVI I ZDRAVI DA POKANqT SLEDVA6TI GODINI NOVI TALANTLIVI DECA

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: До Комисията за Защита на Българите от Геноцид 19 Август, 23:30

    Румен Петков:

    Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в града и в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ във факултета по математика. Специализира в Икономическия институт в Свищов.
    От 1995 до 1999 г. е кмет на Плевен. По това време срещу Румен Петков са заведни четири досъдебни производства — за стопански престъпления и за хулиганство, но са прекратени. Едно от тях, по обвинение за хулиганство, е спряно заради депутатския му имунитет, а по-късно е окончателно прекратено от Марияна Борисова, прокурор във Върховна касационна прокуратура.
    През 1999 г. става секретар по коалиционната политика на БСП, а от 2001 г. е заместник-председател на Висшия съвет на БСП. Румен Петков е председател на Националния предизборен център на БСП по време на изборите за президент, местни органи и парламент. Депутат е в 39-то и 40-то Народно събрание. От август 2005 е министър на вътрешните работи.
    Още в началото на мандата си като вътрешен министър Румен Петков обявява намерението си да създаде обществен съвет към Министерството на вътрешните работи, в който да влязат генерали от бившата Държавна сигурност и ръководители на МВР отпреди 1989 г. След остра реакция от страна на опозицията, и натиск от ЕС и САЩ, съветът е разпуснат.
    През юни 2007 г. МВР осигурява безпрецедентен кортеж и охрана на Младен Михалев-Маджо от бившата СИК, който се явява в съда като свидетел. Това предизвиква скандал и дори министър-председателят Сергей Станишев изказва мнение, че охраната е била твърде демонстративна, и че случаят прави лошо впечатление. Докато тече заседанието на съда пък, полицаи пребиват фоторепотер от в. „Експрес“, който се опитал да снима подкрепленията на МВР в двора на Съдебната палата. Подкомисия към комисията за вътрешен ред към Народното събрание разследва случая с охраната и Татяна Дончева (БСП), член на комисията, заявява: „СИК вече присъства във властта, но аз ще попитам, дали само с един министър“.
    В началото на 2008 г. в Министерството на вътрешните работи се разразява скандал, от който става ясно, че висши офицери от полицията са предавали поверителна информация и са проваляли операции на МВР срещу организираната престъпност.
    Скандалът започва на 13 март, когато депутатът от Демократи за силна България Атанас Атанасов внася при главния прокурор Борис Велчев сигнал с данни от подслушани разговори, че заместник-директорът на ГДБОП Иван Иванов получава пари и подаръци от бизнесмени срещу информация за разследвания и проверки срещу тях. На 17 март е арестуван Иван Иванов, а на 25 март е задържан и бившия главният секретар на МВР Илия Илиев, в обвинение за незаконно подслушване на Иван Иванов.
    След изслушване на бившия директор на ГДБОП Ваньо Танов от Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, става ясно, че министърът на вътрешните работи фигурира в подслушаните разговори. Самият Румен Петков съобщава, че се е срещал с „оперативно интересни лица“ (т.нар. „братя Галеви“), за които съществуват подозрения, че се занимават с производство и контрабанда на синтетични наркотици.
    Проблемите във властта предизвикват остри критики от страна на САЩ и ЕС, които настояват за спешни мерки в борбата с корупцията и организираната престъпност по високите етажи на властта.
    На 11 април е гласуван вот на недоверие към правителството, заради „обвързаността на управляващите с организираната престъпност“, който е отхвърлен от Народното събрание.
    На 13 април 2008 г. Румен Петков подава оставката си като министър на вътрешните работи, която е приета от министър-председателя Сергей Станишев.
    След това отново е депутат от ПГ на Коалиция за България в 40-то НС.
    Румен Петков е мажоритарен кандидат и водач на листа на Коалиция за България в 15 МИР - Плевен за парламентарните избори на 5 юли 2009 година.
    Става депутат от ПГ на Коалиция за България в 41 НС.
    На 10 декември 2009 година напуска поста заместник-председател на Комисията по регионална политика и местно самоуправление в парламента, но остава член на същата комисия.
    Женен е за Галина Илиева Петкова и има двама сина - Богдан (р. 1991) и Филип (р. 1997).

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: До Комисията за Защита на Българите от Геноцид 19 Август, 23:32

    Та искам да питам "Какво драгимия Р.Гунински (...) се опита да демонстрира във въпросната вечер"? Слабост или вЕЛИЧИЕ?

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 20 Август, 09:57

    Какво е пък това?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (184)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete