Петък, 19 Април 2024, 11:55

Техническа професионална гимназия "Стамен Панчев"– участник в три национални състезания

12 Април 2018, 13:06
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1768 1


Днес, 12.04.2018г. отборът на гимназията замина за участие в Националното състезание „Най-добър автомонтьор и водач на МПС“ в гр. Варна. Мястото бе спечелено след оспорвана надпревара в зонален кръг, на който взеха участие 11 отбора от Северозападна България.

Възпитаникът на ТПГ „Стамен Панчев“ – Денис Захариев, ще показва знания и практически умения по различни техники на заваряване през утрешния ден на Националното състезание „Най-добър млад заварчик“. В часовете по практика ученикът е изготвил заваръчна художествена композиция от отпадъчни материали, което е част от регламента на състезанието.

Състезанието е включено в календара на МОН и ще се проведе на 13 и 14 април в БГ- Център за заваряване и квалификации гр. София. Това е една от професиите, за която се очаква да има голямо търсене на пазара на труда.

На 9 и 10 март учениците Георги Георгиев и Георги Калинов участваха в Националното състезание по машиностроене „Най-добър техник в машиностроенето“ в гр. Горна Оряховица.

Сред толкова много участници и силна конкуренция се представиха достойно, като се класираха сред десетте най-добри от 76 ученика от цялата страна. Учениците решаваха тест от различни предмети като материалознание, ел.техника, техническо чертане, механика, а с най-голяма тежест бе изчертаване на детайл от сборен чертеж. Състезанието има за цел стимулиране развитието на техническата мисъл в учениците и да популяризиране машиностроителните професии сред тях.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete