Петък, 29 Март 2024, 09:15

"The DOG Show" - ИзложбаТА на 11 и 12 май в Първомай

7 Май 2019, 15:00
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2509 0


Киноложко дружество „Първомай” заедно със свои съмишленици и млади кинолози, и под егидата на кмета на гр. Първомай, за поредна година организират изложба за кучета -„ИзложбаТА”. Тази година събитието ще се проведе в два дни – 11-ти май (събота) и 12-ти май (неделя) в гр. Първомай - малко градче, което се намира на 40 км. (30 минути път с кола) от гр. Пловдив. „ИзложбаТА” е включена в тържествената програма на майско-културните празници, които се провеждат емблематично през целия месец май в гр. Първомай.

Съдиите, които са потвърдили участието си в ИзложбаТА Първомай 2019г. са:
1. г-жа Галина Тодорова – България;
2. г-жа Зафра Сирик – Сърбия;
3. г-жа Таня Арангелова - България;
4. г-жа Бонка Георгиева Ласло – Сърбия;
5. г-н Зоран Чурчич – Сърбия;
Резервен съдия: г-жа Вихра Григорова – България.
Наблюдател от БРФК: г-н Георги Христозов – България.

Съгласно Чл. 1 от Устава на дружеството „Киноложко дружество Първомай” е сдружение с нестопанска цел и юридическо лице по силата на българското законодателство, със седалище: гр. Първомай, ул. „Княз Борис I“ № 20.

„По инициатива на Киноложко дружество Първомай и с безрезервното разбиране и подкрепа на иновативните директори на СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ПГСС „Васил Левски“, чрез програма „Успех“ на Министерство на образованието и науката, през годините създадохме два клуба „Млад кинолог“, с ръководител г-жа Венета Кичукова, в които клубове нашите любопитни дечица изучават кинологията и се учат на толерантност, хуманно отношение, правилно възпитание и отглеждане на домашните си любимци. Естествено лектори и учители са както хендлери , така и международни киноложки съдии от Българската републиканска федерация по кинология („БРФК“), Киноложко дружество Първомай, Български далматин клуб, Киноложко дружество Пловдив, Международен киноложки и развлекателен център Марица – Димитровград /CYNOLOGY CENTRE/, които безвъзмездно предават своите знания и умения на нашите възпитаници.
Започнахме от малки изложби с по двадесет кучета и вече може гордо да се похвалим, че на нашия празник, защото за нас това не е просто една обикновена изложба, се събират по 600 кучета от 12 държави. Всички, които ни се доверят и решат да станат част от този емоционален уикенд, ще могат да се насладят на три специализирани изложби за породите далматин, дакел и хрътки. Освен по породи и класове, кучетата участници са разделени и на породни групи - 10 на брой групирани и определени от Международната федерация по кинология FCI, именно затова сме организирали и т.нар. „CAC Първомай“ изложба. Абревиатурата „CAC“ представлява титла, която означава „Certificat d'Aptitude au Champion“ - кандидат за национален шампион по красота. Куче получило 3 САС-а в продължение на повече от 6 месеца и един ден, при поне двама различни съдии става шампион на България по красота. След като бъдат оценени победителите от специализираните изложби и от CAC Първомай 2019г., ще се проведе и т.нар. „Supreme BEST IN SHOW“ – избор на най-добро куче от спечелилите в специализираните изложби и САС Първомай 2019г. В програмата ни сме включили и т.нар. „Парад на шампионите“ – ще бъдат представени всички кучета от България, спечелили европейски и световни титли, интернационални шампиони и кучета които със своите работни качества помагат на хората – като терапевти, водачи на хора с влошено зрение, примери за неразрушимата връзка между човека и кучето”, споделят от дружеството.

За любителите на по-динамичните изживявания в програмата са включени още: демонстрация на специално обучени кучета от полицейските служби, който ще демонстрират своите умения за охрана, търсене на скрити взривоопасни вещества и борба срещу престъпници в симулативно изиграни ситуации. За поредна година се организира и т.нар. „аджилити“ състезание. Това е състезание с кучета, в което мога да вземат участие всички породи кучета, като четирикраките бързаци преодоляват различни препятствия – стени, люлки, мостове, пътечки, тунели, маси и др., за да се оцени и подчертае интелигентността и гъвкавостта им.

Всички тези изживявания ще бъдат комбинирани с участието на малки дечица, които ще демонстрират своите невероятни певчески и танцувални умения. Всички любители ще имат възможност да се сдобият и със дрешки, сувенири, играчки, аксесоари и много други за своите домашни любимци от щандовете на водещи производители в тази сфера. Благодарение спонсорите, са подготвени награди и за двукраки любимци – широка гама от сива и бяла техника, в т.ч. телевизори, електрически уреди, аксесоари и много други.

"Въпреки че акцентът на този празничен уикенд е поставен върху четирикраките ни любимци, ние сме отделили голяма част от себе си и на нашата кампания „Заедно в живота“. Преди години, когато поехме тази инициатива, решихме да я наречем по този начин, защото животът е едно от най-ценните неща, с които сме дарени и трябва да пазим и оценяваме. Ние, хората, с милостта си сме тези, които малко по малко променяме света към по-добро. Децата са тези заради, които се борим цял живот. Обречени сме в това си начинание. Нашите домашни любимци пък са тези, които правят живот ни по–добър, весел и смислен. Преди няколко години се преплетоха съдбите на победителката в ИзложбаТА Първомай – бобтейлът Мон, което е обучено куче-терапевт и едно дете от гр. Първомай, което се лекуваше в Детска онкохематология в гр. Пловдив, мястото където пък Мон даряваше с любов и „слънце“ малките пациенти, борещи се с тази коварна болест. И така решихме – ние сме „Заедно в живота“ – нашите деца, нашите домашни любимци и нашата любов в живота. Основното направление на кампанията „Заедно в живота“ е подпомагане на въпросното отделение по детска онкохематология в гр. Пловдив и дечицата, болни от рак. Второто направление на кампанията е намаляване на детската агресия с помощта на кучето–терапевт, която се провежда в различни училища в гр. Пловдив. Наред с различните ни кампании през годината, по време на киноложките ни празници провеждаме и благотворителна кампания, като събраните средства даряваме на детската клиника по онкохематология в гр. Пловдив, за да лекуват дечицата в нужда. Защото сме заедно в ЖИВОТА. Всички НИЕ. Това е нещото, което ни събира по невъзможни начини, а ние сме тези, които трябва да го пазим и огряваме със своя оптимизъм и доброта. В деня на ИзложбаТА ще може да се закупят аксесоари за домашните любимци или да се направи дарение в кутията за дарения".

Програма на ИзложбаТА Пъровмай 2019г.


11.05.2019г. (събота)

8:00

 

Записване на кучетата за състезанието по „Аджилити“.

8:45

Записване на кучетата за трите специализирани изложби.

9:00

Начало на състезанието по Аджилити на градския стадион.

11:15

Начало на съдене на кучетата в ринговете при провеждане на: 

-          Специализирана изложба за далматини;

-          Специализирана изложба за дакели.

14:00

Специализирана изложба за хрътки.

16:00

Закриване на специализираните изложби и състезанието по Аджилити.

20:30

Коктейл за участниците в ИзложбаТА в ресторант „Европа“.



12.05.2019г. (неделя)

8:45

 

Записване на кучетата за CAC Първомай.

9:00

Музикална програма на ученици от община Първомай.

Начало на състезанието по Аджилити на градския стадион.

10:00

Парад на шампионите и демонстрация със службени кучета.

11:00

Закриване на Парад на шампионите.

Откриване на изложбата CAC Първомай.

11:15

Начало на съдене на кучетата в ринговете за CAC Първомай.

15:00

Начало на Supreme BEST IN SHOW – избор на най-добро куче от спечелилите в специализираните изложби и САС Първомай.

15:30

Официално закриване на ИзложбаТА Първомай 2019г.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete