Петък, 29 Март 2024, 08:24

Тихомир Найденов: "5,18 лв е дневният приход за 2015 на Боженишки Урвич"

28 Април 2016, 11:13
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3081 65


„5,18 лв на ден или 13 стотинки на място на ден е приходът на ОП”Боженишки Урвич за 2015”. Това мнение изрази общинският съветник от ГДБОП Тихомир Найденов по повод информация за дейността на общинското предприятие, която бе приета днес на редовна сесия.  Според Найденов сумата от 5,18 лв се формира на база 365 дни, разделени на отчетения проход от нощувки, който за изминалата година е 2 142 лв.
 
 
Общинският съветник от ГЕРБ Филип Филипов заяви, че замисълът на почивната база е много хубав, но строителното й изпълнение е некачествено. Филипов посочи, че има пропукване и пропадане на стените на сградата. Като спорен въпрос общинският съветник очерта отчитането на приход от касов апарат на почивната базата само за 21 дни. Филипов попита също, защо децата от Шабла вече не идват на „Боженишки Урвич”, а посещават Троян.
 
Д-р Веселка Златева от БСП изрази мнение, че приходите на почивната база от бара се равняват на приходите от хотелската част, поради което базата не е използвана целево. Д-р Златева даде предложение при актуализацията на Бюджет 2016 да бъдат заделени спешни средства за текущи ремонтни дейности на почивната база.
 
Думата по Докладната записка взе и общинският съветник от ОББО Георги Георгиев. Той заяви, че след построяване на почивната база, тя е приета и пусната в експлоатация от Държавна приемателна комисия и с подписите на 16 човека. „Тя е построена за 470 хил.лв на здрава основа- скала. Сега, ако се продава, ще се вземат минимум 3 млн.лв”, каза Георгиев.По думите му за 10 години експлоатация, която и да е сграда, ще подлежи на ремонт. Освен това Георгиев посочи, че общинската база се е използвала със социално предназначение – давал се е достъп на ученици, спортисти, за сватбени тържества.
 
Към новия управител на ОП”Боженишки Урвич” Йонка Петрова, общинският съветник Спасен Ценов от ГДБОП направи предложение на следващо редовно заседание да подготви становище, какви дейности се планират, за да стане предприятието по-печелившо.  От своя страна Йонка Петрова заяви, че ще направи всичко възможно почивната база да се посещава от много хора, не само от общината, но и от цяла България.
 
Становище изрази и кметът Иван Гавалюгов. „Има пукнатини в сградата на почивната база. Колко са опасни ще кажат специалисти. Нека да не всяваме страх, защото тя се посещава от деца и никой родител не би пуснал детето си там, ако знае, че тя е под опасност”, подчерта градоначалникът. Той изрази намерение, че ще внесе Докладна записка за отпускане на финансови средства за ремонтни дейности на ОППД”Боженишки Урвич”. По думите му в най-скоро време комисия ще извърши обследване на сградата, за да се установи реалното й техническо състояние. По отношение на кухненския бокс, Гавалюгов посочи, че действително не отговаря на изискванията за извършване на по-голяма дейност. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (65)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Април, 11:22

    На някои им се иска с трици да ловят маймуни. При това - с малко трици - много маймуни... Продавайте тази срутина, докато още не е паднала! Кой луд родител ще пусне детето си там? А други, освен деца, там няма да отидат дори и безплатно!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Април, 11:39

    Това са творенията на ВЕЛИКИЯ СТРОИТЕЛ НА БОТЕВГРАД. Би трябвало да се скрие в миша дупка ама е нагъл и продължава да прави само злини.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 28 Април, 11:50

    То всичко, изградено от чичо Гошо се руши. Така се става милионер.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 28 Април, 11:52

    Да отива Тихомир да замазва пукнатините,а да не мрънка.Че при сегашната власт хептен никой няма да иска да иде там.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 28 Април, 11:59

    Ще замазва, ако може! Ама и за това не става...

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 28 Април, 12:12

    Да чу се в града че са купили Стоян за 200 лв.,ма той нали пияница добре за него.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 28 Април, 12:12

    Хайде, стига глупости!!!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 28 Април, 12:14

    Не 8 не са глупости за съжаление. Скоро ще се разбере.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 28 Април, 12:15

    Не са 200 а 400 лв. другите ги е дал Цецко Цолов. Няма скрито покрито всичко се знае и излиза наяве.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete