Четвъртък, 28 Март 2024, 22:29

ТИР катастрофира на моста след тунел Топли дол

28 Декември 2016, 20:29
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 6686 31


Преди 15 минути случаен минувач сигнализира на телефон 112 за висящ ТИР над виадукта след тунел Топли дол, посока Ботевград-София. Кабината е излязла извън платното и виси над пропастта. За щастие водачът е невредим, но до този момент все още не е изведен от кабината.

Патрул на КАТ пристигна на мястото на инцидента. Вероятната причина за катастрофата е несъобразената с пътната обстановка скорост. Превозното средство е с полска регистрация. Пътната обстановка в района е усложнена.

След акция на аварийните екипи шофьорът е бил изваден от нея. Той не е пострадал, но е бил транспортиран до Ботевградската болница за прегледи заради преживения шок.
Около 23:30 екипите изтеглиха и ТИР-а, трафикът беше възстановен, а снегопочистването продължи и по двете платна на магистралата.

Инж. Георги Златев: Шофьорът на ТИР-а, катастрофирал снощи на АМ „Хемус“, е заспал от преумора

Шофьорът на ТИР-а, катастрофирал снощи на АМ „Хемус“, е заспал от преумора. Това каза инж. Георги Златев, директор на Дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура” към АПИ във връзка с вчерашния инцидент, при който ТИР катастрофира и разкъса мантинелата на виадукта „Бебреш" в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

Инж. Златев коментира, че от Пътна полиция и от поддържащата фирма са били на място. „Според показанията, дадени от шофьора, той е заспал от преумора, след което е загубил управлението над камиона. По време на инцидента, магистралата е била почистена според изискванията ни. В никакъв случай не може да се твърди, че състоянието на пътното платно е причина за този инцидент”, обясни инж. Георги Златев. По думите причината за инцидента не е състоянието на пътното платно.




Източник: видео bTV

Ключови думи: Катастрофа АМ "Хемус"

Подобни новини

Коментари (31)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Декември, 21:26

    А пътната обстановка съобразена ли е с цената на винетките???

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Декември, 21:42

    Проверете глупака има ли вериги! Защото ми е писнало от шофьори тарикати като номер 1. За тях винаги нещо, някои или накой има вина за жалкото им съществуване. Много ясно че за да катастрофира не се е съобразил с пътните условия!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 28 Декември, 21:50

    Номер 2 защо не се гръмнеш?

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 28 Декември, 21:56

    Защото съм социалист!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 28 Декември, 22:06

    Купона щеше да е ако беше паднал от Витиня на магистралата. Тогава нашите глупаци и по CNNмщяха да ги дадат. Този глупав ремонт през зимата на тунелите е предпоставка за трагични инциденти. Дано не си отиде само някой невинен човечец поради алчността и крадливостта на управляващите глупаци.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: :( 28 Декември, 22:13

    Тръгнах в 20:15 от Ботевград за София. В 22:00 с много препятствия стигнах София. Ужас! Неподготвени шофьори и непочистена магистрала, това е резултатът.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 28 Декември, 22:28

    :x

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 28 Декември, 22:30

    Нали сте дрифтери и дърпате ръчни на сините плочки. Ама вие до софия не може да стигнете защото и гуми нямате злетаци.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 28 Декември, 22:34

    "Управляващите" не са глупаци, глупаци са останалите, които не само че са им дали зелника, ами и ги гледат как го ядат, и точейки лиги, им пожелават добър апетит! Малка подробност е, че чакат с приготвена лично закупена тоалетна хартия да им изтрият задниците след това, а тези, които нямат пари за хартия, са подготвили езици.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 28 Декември, 23:50

    Номер 2 , защо не ти ЕПМ .... Да те накарам да поставиш една верига на товарен камион и след това да платиш и наръфаната гума ..... Иди да видиш как се чести в Европа изрод ЕПИК-аджийски долен ......

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete