Четвъртък, 25 Април 2024, 11:52

Тити Папазов: Това, което правят Балкан и Рилски, е доказателство за доброто в българския баскетбол

17 Май 2013, 09:35
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2232 0


Старши-треньорът на Левски Тити Папазов направи своя анализ на загубата от Балкан, като отбеляза, че на отбора му тежи задачата да играе на финал на всяка цена. Той коментира дисквалификацията на Марко Маринович, а също изказа надеждата си 18-и май, когато е петият мач, а футболният Левски играе с Лудогорец, да бъде „син” ден:
 
„Със сигурност днес подходихме по-отговорно, но съперникът беше на гребена на емоцията, освен безспорните му качества. Това, което прави Балкан, както и Рилски спортист в другата серия, е доказателство за доброто в българския баскетбол. Отборите на Левски и Лукойл са с по-добра селекция, но другите не се предават и всячески използват максимално това, че не са натоварени в тези финали и да покажат, че са живи, че и те работят и че всички добри игри през сезона на тези отбори са плод на работата на техните треньори и на играчите.
Трудно се играе в Ботевград, особено когато те са на върха на емоцията и са разположени, с висок процент на стрелба – нещо, за което ние днес можем да съжаляваме. Когато се натрупа разлика в началото и с подкрепата на тази страхотна публика, която зарежда съперника, много трудно може да се контролира такъв мач. Днес проблем за нас беше бързото натрупване на фаулове на Пантич. Ники Върбанов с контузия се включи добре. Тези неща тежат, когато губиш цял мач.
Играчите на Балкан показаха в двата мача, че могат да бъдат по-добри от нас и абсолютно заслужено спечелиха двата двубоя. Нито за момент не са поставяни под въпрос техните успехи, нито пък се оправдаваме, че те са имали голяма успеваемост. Ами защо ние нямахме? При всички случаи имаме нещо, което ни тежи, и това е да играем финал на всяка цена.
Трябва да запазим спокойствие, хладнокръвие, да уважаваме съперника и същевременно със самочувствие да излезем срещу него като отбор, който го е побеждавал три пъти през сезона средно с 15 точки разлика.”
За дисквалификацията на Марко Маринович Тити Папазов каза: „Не оправдавам постъпката на Марко Маринович, може би отборът на Балкан, който повече заслужаваше, отново щеше да бие. Да се отсъди такова нарушение там, където гори огънят, е грешка. Когато си свирил несъществуващи крачки и след това техническо за хващане за главата, не може да искаш да има спокойствие. Това е нервен изблик, който не оправдава по никакъв начин Марко Маринович, но съдиите също трябва да знаят, че залогът е много голям и за отборите и техническото нарушение е, когато играчът е много виновен. Не завиждам на нито един съдия за атмосферата в Ботевград, не че хората правят нещо лошо, те просто са много близо и много агресивно подкрепят своя отбор. Това е предимството на домакинските мачове – да накараш съперника и съдиите да се чувстват некомфортно. Съдиите трябва да бъдат много концентрирани и да се стараят, и да имат сърце, да не се влияят от това. Aбсолютно не омаловажавам успеха на Балкан и поздравявам отбора и моя колега. В края на краищата, щастливи са всички фенове на баскетбола в момента, особено тези в Ботевград и Самоков. Баскетболът с тези два мача доказа, че е добре."
 
Убеден съм, че това, което ни липсваше и което през първите два мача ни помогна много да спечелим, е нашата публика. Както тази на Балкан им помогна да изравнят серията, аз съм убеден, че сега „сините” фенове ще дойдат в залата и ще загреят, надявам се да ги изпратим с положителни емоции и след това да подкрепят футболния Левски срещу Лудогорец. Аз съм оптимист и вярвам, че това е „синият” ден”, добави Тити Папазов.


Източник: http://www.bgbasket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (52)
70% Complete