Четвъртък, 25 Април 2024, 04:28

Тодорка Петрова: 42 години трудов стаж посветих на образователното дело в с. Литаково

28 Юни 2019, 14:01
(1) (4)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5315 105


Тодорка Петрова- досегашният директор на ОУ „Васил Левски“- с. Литаково ще ръководи училището до 30 юни тази година, след което предстои нейното пенсиониране. Следва да бъде назначен временно изпълняващ длъжността „директор“, като учителският колектив предлага и подкрепя г-жа Иванка Бончовска, заместник на училището за откриващата се ръководна позиция.

Пред наш репортер г-жа Тодорка Петрова сподели, че ще й липсва работата в образователната система и особено учебното дело в с.Литаково. „Целият ми трудов път и цялата ми младост и енергия са посветени изцяло на образованието“.

Директорката си спомня и за дългия път, който е изминала- пътя на образованието: „През 1977г. завърших образованието си за детска учителка и от 1 юни тогава бях назначена за детска учителка. Реално от студентската скамейка веднага започнах дейността си. От 1977г. до 1993 г. работих в детската градина, от 1977г. до 1983 бях детска учителка а от 1983 до 1993г. бях директор на детското заведение. Бяхме ОДЗ с 4 групи, над 120 деца имаше тогава“, разказва Петрова.

„Междувременно завърших висше образование в СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност „Предучилищно образование“ през 1986г. Непосредствено след завършването ми записах „Начална педагогика“ . През 1993г. работех като възпитател в начално училище “Васил Левски“, но през същата година тогавашният директор се пенсионира и по предложение на колектива ме предложиха за временно изпълняващ длъжността директор. Цяла учебна година изпълнявах тази длъжност и 1994г. през лятото се явих на конкурс за директор на училището, който мина успешно и от тогава до ден днешен изпълнявам тази функция.

До 2011г. бях директор на началното училище, но през същата година се наложи сливане на двете училища в Литаково- начално училище „В.Левски“ и прогимназия „Христо Ботев“ и станахме едно училище с две сгради. В началния етап са деца от 1 до 4 клас в прогимназиалния от 5 до 7 клас. Тази година реших да се пенсионирам с 42 години трудов стаж целият изкаран в Литаково, посветен на децата и на тяхното образование и като цяло на образователното дело в селото. Посветих се изцяло на работата си. До 30 юни съм в предизвестие. Ще ми липсва моята професия.“

Тази година в ОУ “Васил Левски“ се обучават 137 ученици от 1-ви до 7-ми клас.



Източник: balkanec.bg

Коментари (105)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 3.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (25) (4)
    4. добавен от: Анонимен 28 Юни, 14:56

    Пишете статия за човек, чийто живот е минал в безхаберие и лакомия. Г-жа Тодорка Петрова винаги е вървяла с цвета на властимащите и затова си изживя живота по директорските постове. Но всъщност беше обградена от удобни хора, които да ѝ вършат работата. Тя и до ден днешен пише и се изразява неграмотно, нищо че си е "дала" живота за образованието. Никога не се е интересувала от децата, освен като средство за изкарване на пари. Дълги години въртеше далавери с най-добрата си приятелка, чиято щерка лансираше и се опита да постави на директорския пост. С въпросната Василка, която държеше училищния стол надписваха бройките на децата, които се хранеха в стола и прибираха парите, а на учениците се предлагаше смехотворно ядене, при това с доплащане от тяхна страна. Но когато идваха проверяващи, г-жа Петрова разпъваше трапезите, по стар комунистически стил и ги посрещаше като царе, затова и никой никога не ѝ направи проблем, та дори я обявиха за "Директор на годината" и пак по политически подбуди.
    Какво постигнахте Вие, г-жо Петрова - падение в собственото си училище и разрушихте един иначе добър колектив. Сега си отивате, но не за дълго, защото за Вас отдавна се готви кметското място, тъй като с пенсийка само не можете да живеете - как ще Ви покрие тя златото, с което се кичите...
    Бъдете горда, че заради Вас и Вашето безхаберие страдат кадърни и добри хора, които дадоха живота и младостта си за това училище! Спете спокойно и се молете на Бог, защото всичко е преходно и никой не е вечен!

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (3) (1)
    5. добавен от: 1111 28 Юни, 16:16

    Простотията няма край

  • Отговори (12) (1)
    6. добавен от: Kk 28 Юни, 16:20

    Точно така е
    #4

  • 7.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (5) (11)
    8. добавен от: Анонимен 28 Юни, 18:33

    Грозно и много брутално е да се пише по адрес на директора на училището.Цялата тази помия,която залива г-жа Петрова най-вероятно е от хора, които са били много близки с нея или хора,лично засегнати.Недостойно и пошло звучат тези изказвания,макар всеки да има своя гледна точка.Вече няма никакво значение,тя не в вече директор.Но мили съграждани,вижте,огледайте се на къде върви живота,културата и самочувствието на нашето село.Пълна трагедия.Щом сега се пишат гнусотии, нецензурни думи,представете си на какъв език ще сме свидетели,когато дойдат изборите.Ужас!!!

    • (4) (1)
      1. добавен от: Паново 29 Юни, 16:29

      Може би , трябваше да напишете "Мили съселяни"......Да не би да сте някоя грамотна колежка на г-жа директорката?

    • (2) (0)
      2. добавен от: Анонимен 1 Юли, 00:23

      и самочувствието на нашето село. :D

  • Отговори (3) (8)
    9. добавен от: Анонимен 28 Юни, 18:59

    gospojo petrova pozdravleniq

  • Отговори (11) (2)
    10. добавен от: Анонимен 28 Юни, 19:47

    Лакома жена ей , не се наяде на пари 42 години иска да лапа и още.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete