Сряда, 27 Май 2020, 18:21

Тодорка Петрова: 42 години трудов стаж посветих на образователното дело в с. Литаково

28 Юни 2019, 14:01
(1) (4)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4570 105


Тодорка Петрова- досегашният директор на ОУ „Васил Левски“- с. Литаково ще ръководи училището до 30 юни тази година, след което предстои нейното пенсиониране. Следва да бъде назначен временно изпълняващ длъжността „директор“, като учителският колектив предлага и подкрепя г-жа Иванка Бончовска, заместник на училището за откриващата се ръководна позиция.

Пред наш репортер г-жа Тодорка Петрова сподели, че ще й липсва работата в образователната система и особено учебното дело в с.Литаково. „Целият ми трудов път и цялата ми младост и енергия са посветени изцяло на образованието“.

Директорката си спомня и за дългия път, който е изминала- пътя на образованието: „През 1977г. завърших образованието си за детска учителка и от 1 юни тогава бях назначена за детска учителка. Реално от студентската скамейка веднага започнах дейността си. От 1977г. до 1993 г. работих в детската градина, от 1977г. до 1983 бях детска учителка а от 1983 до 1993г. бях директор на детското заведение. Бяхме ОДЗ с 4 групи, над 120 деца имаше тогава“, разказва Петрова.

„Междувременно завърших висше образование в СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност „Предучилищно образование“ през 1986г. Непосредствено след завършването ми записах „Начална педагогика“ . През 1993г. работех като възпитател в начално училище “Васил Левски“, но през същата година тогавашният директор се пенсионира и по предложение на колектива ме предложиха за временно изпълняващ длъжността директор. Цяла учебна година изпълнявах тази длъжност и 1994г. през лятото се явих на конкурс за директор на училището, който мина успешно и от тогава до ден днешен изпълнявам тази функция.

До 2011г. бях директор на началното училище, но през същата година се наложи сливане на двете училища в Литаково- начално училище „В.Левски“ и прогимназия „Христо Ботев“ и станахме едно училище с две сгради. В началния етап са деца от 1 до 4 клас в прогимназиалния от 5 до 7 клас. Тази година реших да се пенсионирам с 42 години трудов стаж целият изкаран в Литаково, посветен на децата и на тяхното образование и като цяло на образователното дело в селото. Посветих се изцяло на работата си. До 30 юни съм в предизвестие. Ще ми липсва моята професия.“

Тази година в ОУ “Васил Левски“ се обучават 137 ученици от 1-ви до 7-ми клас.Източник: balkanec.bg

Коментари (105)

 • 1.

  Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • 2.

  Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • 3.

  Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • Отговори (25) (4)
  4. добавен от: Анонимен 28 Юни, 14:56

  Пишете статия за човек, чийто живот е минал в безхаберие и лакомия. Г-жа Тодорка Петрова винаги е вървяла с цвета на властимащите и затова си изживя живота по директорските постове. Но всъщност беше обградена от удобни хора, които да ѝ вършат работата. Тя и до ден днешен пише и се изразява неграмотно, нищо че си е "дала" живота за образованието. Никога не се е интересувала от децата, освен като средство за изкарване на пари. Дълги години въртеше далавери с най-добрата си приятелка, чиято щерка лансираше и се опита да постави на директорския пост. С въпросната Василка, която държеше училищния стол надписваха бройките на децата, които се хранеха в стола и прибираха парите, а на учениците се предлагаше смехотворно ядене, при това с доплащане от тяхна страна. Но когато идваха проверяващи, г-жа Петрова разпъваше трапезите, по стар комунистически стил и ги посрещаше като царе, затова и никой никога не ѝ направи проблем, та дори я обявиха за "Директор на годината" и пак по политически подбуди.
  Какво постигнахте Вие, г-жо Петрова - падение в собственото си училище и разрушихте един иначе добър колектив. Сега си отивате, но не за дълго, защото за Вас отдавна се готви кметското място, тъй като с пенсийка само не можете да живеете - как ще Ви покрие тя златото, с което се кичите...
  Бъдете горда, че заради Вас и Вашето безхаберие страдат кадърни и добри хора, които дадоха живота и младостта си за това училище! Спете спокойно и се молете на Бог, защото всичко е преходно и никой не е вечен!

  • 1.

   Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • Отговори (3) (1)
  5. добавен от: 1111 28 Юни, 16:16

  Простотията няма край

 • Отговори (12) (1)
  6. добавен от: Kk 28 Юни, 16:20

  Точно така е
  #4

 • 7.

  Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • Отговори (5) (11)
  8. добавен от: Анонимен 28 Юни, 18:33

  Грозно и много брутално е да се пише по адрес на директора на училището.Цялата тази помия,която залива г-жа Петрова най-вероятно е от хора, които са били много близки с нея или хора,лично засегнати.Недостойно и пошло звучат тези изказвания,макар всеки да има своя гледна точка.Вече няма никакво значение,тя не в вече директор.Но мили съграждани,вижте,огледайте се на къде върви живота,културата и самочувствието на нашето село.Пълна трагедия.Щом сега се пишат гнусотии, нецензурни думи,представете си на какъв език ще сме свидетели,когато дойдат изборите.Ужас!!!

  • (4) (1)
   1. добавен от: Паново 29 Юни, 16:29

   Може би , трябваше да напишете "Мили съселяни"......Да не би да сте някоя грамотна колежка на г-жа директорката?

  • (2) (0)
   2. добавен от: Анонимен 1 Юли, 00:23

   и самочувствието на нашето село. :D

 • Отговори (3) (8)
  9. добавен от: Анонимен 28 Юни, 18:59

  gospojo petrova pozdravleniq

 • Отговори (11) (2)
  10. добавен от: Анонимен 28 Юни, 19:47

  Лакома жена ей , не се наяде на пари 42 години иска да лапа и още.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

Анкета » коментари (12)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

отговори
Здраве, защото то е най-важното (1034)
70% Complete
Пари, че сме заникъде без тях (107)
70% Complete
Любов, за да е по-красив всеки наш ден (78)
70% Complete
Мир по Земята (161)
70% Complete