Сряда, 24 Април 2024, 03:02

Томислав Дончев: Борисов няма да е кандидатът на ГЕРБ за президент

24 Август 2016, 10:30
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 709 0


Единственото 100% сигурно е, че Борисов няма да е кандидатът за президент на ГЕРБ, каза днес по "Нова телевизия" вицепремиерът Томислав Дончев. Той допълни, че познава в детайли плановете на премиера за следващите години и в тях не влиза смяна на поста.
 
Дончев каза също, че и неговото име не е на дневен ред. Той допълни, че пред Борисов и кабинетът има много предизвикателства във външната политика, енергетиката и икономиката на страната.
 
"Изборите не са започнали, даже не са наближили. Ако всички кандидати бяха известни, нямаше да можете да правите анализи", каза в началото на разговора Дончев. Той допълни, че има време да бъде обявен кандидатът на ГЕРБ, който не без основание се смята за фаворит за поста.
 
В отговор на въпрос Томислав Дончев обяви, че кметът на София Йорданка Фандъкова би била един изключително силен кандидат и изключително успешен президент. "Тя има дълъг политически опит и е минавала през не една и две кризи, печелила е и редица избори", уточни той.
 
Попитан за скандала с обществената поръчка за рекламни материали на Министерството на образованието, вицепремиерът обяви, че България има задължения за информация и публичност за всеки проект, финансиран с европейски средства. "Нужна е реклама на Министерството на образованието. Дали запалките, хавлиите и ножчетата са най-добрият инструмент? По-скоро не", каза Томислав Дончев. Той изрази мнение, че по подходящите сувенири са тефтери и писалки.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete