Четвъртък, 28 Март 2024, 14:16

Тони Дечев: Амбициите в Лукойл винаги са еднакви - играе се за победа

10 Октомври 2015, 10:41
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1883 1


Непосредствено преди началото на сезона в НБЛ - мъже BGbasket.com се свърза с треньорите на отборите с въпроси относно подготовката, очакванията от сезона и съперниците тази година. Ето какво каза старши-треньорът на шампионите от Лукойл Академик Тони Дечев.

„Селекцията на отбора е завършена. Имаме играчи на всички позиции, на които сме желали. Подготовката мина според мен добре. Филип Виденов е с отворен контракт с нашия отбор и когато си намери отбор, ще бъде свободен да си тръгне. Докато е при нас, ще играе.

Играхме 10 контроли, в които отборът имаше добри и лоши моменти. Като цяло това,което сме търсили,горе долу сме на правия път. Естествено има още какво да се работи, защото при всички случаи, при нови играчи, винаги трябва малко повече време. Първите мачове очаквам да не са на нивото, на което искам да бъдат, но да се надявам, че с времето ще достигнем до нивото, което искаме.

Играхме контроли с повечето отбори в НБЛ. Може би с половината от тях. Смятам, че тази година като селекция, като изключим Самоков, които направиха доста балансиран отбор, Берое, които по същия начин попълниха доста липсващи позиции и Балкан, останалите малко отстъпват като селекция. Имат по-добри отбори, но все още не са обиграни.

Ето какво каза наставникът на Лукойл Академик за новия турнир на ФИБА: „Амбициите в нашия клуб са едни и същи. Играе се за победа. ФИБА Европа е нов турнир, но и там целите са да минем първата група. Да, тя е трудна, но това не значи, че ние ще се откажем. Играем всеки мач за победа, накрая ако победите са достатъчни и може да се класираме. Има доста опции за класиране като първи, втори отбор и ще се опитаме да използваме всяка една от тях. Това ще бъде добре за нас и за нашия отбор.“

Източник: http://bgbasket.com

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete