Петък, 29 Март 2024, 10:02

Тошко не е вадил бокс, те извадиха срещу него, разказа приятелката на убития

14 Януари 2016, 11:59
(0) (0)
България - Актуално
Прочетена: 1007 0


Тошко не е вадил бокс, те извадиха срещу него. Не стига дето го превъзхождаха по килограми. Това обяви в сутрешния блок приятелката на бития до смърт преди дни 18-годишен Тодор от Враца - Грета.

Припомняме, според аутопсията Тодор Йорданов е починал от лека телесна повреда, а биячите му – братята Десислав и Иван, ще бъдат обвинени в нанасяне на лека телесна повреда. Според експертизата Тодор не е имал видими наранявания.

„Те идваха към нас, отвориха вратата му. Естествено, че ще излезе. Той има смелост, има и чест. Имаше агресия от тяхна страна отвсякъде, дори към мен имаше агресия, на думи агресия. Ако можеха да ме докопат и мен щяха да набият. Едното братче го държеше, другия го биеше“, разказа почти през сълзи момичето. „Не мога да дойда в съзнание. Не мога да си спомня какво стана, нито какво казах. Не си спомням какво разказах“, бе уплашена тя. По думите й вчера на мястото на инцидента е бил поставен пътен знак, който оказва предимство, тъй като спорът между тримата се разразил именно заради отнето предимство. „Вчера поставиха нов знак, може да аплодираме това. Може да ходите да снимате горе и да снимате маркировката и да покажете как може 5 години за тези убийците. Ако трябва, аз ще ги убия“, отбеляза приятелката на покойния Тодор. „Това ли е непредпазливост?“, попита и братът на Тодор - Ивайло Йорданов. „Същият, който казва, че Тони а агресивен, аз мога да кажа, че е корумпиран. Ама това го казвам аз. А някой каза ли, че цялата кола е изпочупена? Дръпнали са му вратата. Сам срещу двама 100-килограмови мъже“, недоумява Ивайло.

 

„Цялото нещо продължи 10 минути. През тези минути те го биеха, а той казваше да го пуснат. Те не го пускаха и момчето припадна“, продължи с разказа си приятелката на Тодор. „Аз виках с цяло гърло някой да извика линейка. Хората и те бяха в шок. Притече се някакъв човек на първа помощ, но не можа да му помогне. Правеше му сърдечен масаж и му правеше дишане уста в уста. Това, ако е лека телесна повреда, къде е нашето момче? Аз лично му проклинам дните на тоя, дето го твърди“, посочи тя. „Целият град ще застане зад моите думи и зад него, защото е така. Всички го познавам, всички знаем, че той е добро момче“, категорично е момичето. „Винаги е бил спокоен, никога не е проявявал агресия“, потвърдиха и съотборници на Тошко, с които е тренирал бойно изкуство, което бе причина за спекулации около случилото се. „Нашите треньори винаги така са ни учили - да бъдем спокойни. Борим се тези хора да получат това, което заслужават, а то не е 5 години“, казаха момчетата. Приятелката на Тодор нападна медиите, като ги помоли да бъдат обективни. „Думите ми ще бъдат изопачавани, това правите. Просто ми писна“, изкрещя тя. По темата направиха коментар още председателят на ЕНП Мария Капон, фоторепортерът Владимир Ангелов и експертът по бойни изкуства и бодибилдинг Мануил Манев. „Това е абсолютно непристойно - от страна първо на органите, които разследват казуса. Как е настъпила смъртта ли обсъждаме или обсъждаме това, че някакви хора стоят безнаказани? Не Румяна Бъчварова или правителството да ми говорят за „Стига вече!“, а ние да кажем „Стига вече!“.
 

По думите на фоторепортера „това е поредният пример, който показва, че когато трябва да бъдем заедно и да отстояваме важни за страната позиции, тогава нас ни няма“. „В дадената ситуация първото и основно нещо, което трябва да се свърши, е всъщност да се окаже помощ. Погледнато отстрани това не е новина, това не е събитие“, обясни Ангелов нещата от професионална гледна точка.
 

Експерт ътпо бойни изкуства Мануил Манев пък подчерта, че най-добрият начин да реагираш в такава ситуация е да извадиш от анонимност агресора – да отидеш да говориш, да кажеш. „Да не говорим, че то е и законово вменено. Не можеш да гледаш,че пред очите ти се извършва убийство и ти да не реагираш“, изричен бе той.
 

„Улицата, самозащитата няма абсолютно нищо общо с тренировките в залата по какъвто и да е вид бойни изкуства“, категоричен е Мануил Манев.

 

 



Източник: novini.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete