Петък, 16 Април 2021, 11:29

Този уикенд приключват мачовете от АФЛ Ботевград сезон 2019/20

14 Октомври 2020, 15:06
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 960 2


Този уикенд (17 и 18 октомври) предстои да се изиграят и финалните двубои от АФЛ Ботевград 2019/20. Време е надпреварата да приключи и официално да бъде обявен новият шампион. След изиграването на двата мача предстои награждаване на отборите, както и връчване на индивидуалните призове. Към момента не е ясно дали ще има нов сезон на АФЛ Ботевград. Водят се преговори между организатори и участници, тъй като повечето имат ангажименти с клубове от аматьорския футбол на голям терен. 

Промяна има в часа и датата на провеждане на дербито между Никсметал Груп и Мургаш Врачеш. Вместо в неделя, сблъсъкът ще се играе в събота (17 октомври) от 14:00 ч. според предварителна договорка между двата тима. Въпреки че на хартия отборът на Мургаш Врачеш можеше да изравни по точки съперника си и евентуално с по-добра голова разлика да отмъкне титлата, това няма как да се случи. Отборът на Никсметал Груп има предимство в преките двубои, което означава, че футболната лига ще има своя нов шампион. Двубоят ще бъде въпрос единствено на чест, след като протоколно вече всичко е решено. 


Оставащите два отбора, които все пак продължиха участието си излизат в последния футболен танц в неделя от 12:00 ч.. Един срещу друг се изправят Сименс и Сириус. Отново интригата отдавна е мираж, а двата тима ще могат да се полюбуват на футболната игра в един мач без излишно напрежение.


Въпреки че интересът към АФЛ Ботевград спадна изключително рязко в последните няколко месеци, през годините надпреварата е донесла много емоции и се превърна в традиция за аматьорския мини футбол в града. След 8 поредни години, в които изданието беше неизменна част от неделните спортни събития, някакси приятните чувства и емоции остават на преден план. Вероятно и организаторите и участниците имат своя принос за създалата се неприятна моментна ситуация. Предстои време за размисъл, в което всички засегнати страни да намерят смирение и да преосмислят ползите и най-вече смисъла на един такъв футболен формат. Защото сред футбола няма място за омраза. Футболът е велика игра, която има за цел да сплотява, да създава приятелства и чувства на взаимно уважение.

Всички ние, които сме привърженици на играта, се надяваме, че традицията ще бъде продължена и АФЛ Ботевград отново ще се радва на огромния интерес, както бе в дебютните години от нейното създаване!Източник: balkanec.bg

Ключови думи: АФЛ Ботевград 2019

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Октомври, 18:09

    Ами направете мачовете вечер през седмицата,щом в неделя немогат.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 19:46

    Мургашчетааа :d

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (0)

Съгласни ли сте с легализирането на марихуаната в България?

Анкета » коментари (0)

Съгласни ли сте с легализирането на марихуаната в България?

отговори
Твърдо не (190)
70% Complete
Напълно съгласен съм (51)
70% Complete
Да, но при определени условия (97)
70% Complete
Не мисля, че трябва да бъде легализирана (43)
70% Complete